cat remote control afstandsbediening op kantoor

Cat Command Remote Control voor zware Cat-graafmachines

Datum: 17 november 2022
Laatst bijgewerkt: 17 november 2022
Door: Gert Vreemann
De zware Cat-rupsgraafmachines 349, 352, 374 en 395 kunnen nu desgewenst worden uitgerust met het Cat Command for Excavating RC-afstandsbedieningssysteem. Met dit systeem kunnen per machinist tot vijf rupsgraafmachines veilig op afstand worden bediend, zoals in de sloop en recycling.
cat remote control afstandsbediening op kantoor

Cat Command Ready voor de zware graafmachines is een uitbreiding van het Cat Command Ready voor de lichtere 320-340-graafmachines en D5-D7-bulldozers. Die kunnen vanuit hetzelfde station worden bediend.

Met het Cat Command-station kunnen alle machinefuncties comfortabel vanuit de stoel op kantoor of vanuit de bedieningsruimte op locatie worden bediend, dus niet alleen de giek- en bakbewegingen, maar ook het rijden. Specifieke functies, zoals Cat Grade 3D, Grade met Assist for boom and bucket, Swing Assist en E-Fence, kunnen daarbij ook worden benut. Bij ons zal dit vooral interessant zijn bij sloopinzet, maar Cat ziet het internationaal breder. Denk aan het werken op instabiele ondergrond en op gevaarlijke hellingen.

cat command

Het Cat Command station hoeft niet dichtbij te staan. De afstand is alleen gelimiteerd door de beschikbaarheid van het netwerk en de capaciteit daarvan. Het Cat Command-station bestaat uit een comfortabele ‘virtual cab’ met dezelfde bediening als in de machine zelf. Het verschil is dat je op schermen ziet wat er gebeurt in plaats van live. Gebruikers kunnen tot vijf verschillende machines bedienen. Die kunnen bij elkaar op één werk draaien, maar ook op verschillende plaatsen.