steyr absolut 6280

6280 Absolut CVT is het nieuwe topmodel van Steyr

Datum: 1 december 2022
Laatst bijgewerkt: 1 december 2022
Door: Gert Vreemann
Net als de CNH-zustermerken New Holland en Case IH toonde ook Steyr een nieuwe trekker uit de 300 pk-klasse, de 6280 Absolut CVT. Zoals de nieuwe typeaanduiding al doet vermoeden, heeft deze trekker een nominaal vermogen van 280 pk (206 kW) onder de kap. Verder is de trekker relatief licht en heeft hij de nieuwe ruime en extra stille cabine.
Steyr absolut 6280

“Onze belangrijkste trekker met lange wielbasis van de afgelopen vijf jaar” zegt Steyr over de 6280 Absolut CVT. De nieuwe cabine heeft acht procent meer binnenruimte dan zijn voorganger. Het geluidsniveau in de cabine is teruggebracht tot 66 dB(A). De 6280 Absolut CVT is de eerste Steyr-trekker die is uitgerust met het Tractor Implement Management, kortweg TIM. Met de 6280 Absolut CVT bestaat de Absolut-serie nu uit vijf modellen, met vermogens van 135 tot 205 kW (185 tot 280 pk).

steyr absolut 6280 cabine

De stoel bevat ingebouwde zijdelingse vering, koeling en verwarming, plus een draaiende rugleuning om in de stoel te kunnen draaien. Dankzij het ruimere interieur is er meer opbergruimte, inclusief een ingebouwde koelbak onder de passagiersstoel, met ruimte voor een broodtrommel en een paar tweeliterflessen. Een nieuw, onder druk werkende klimaatregeling met automatische zoneregeling bevat meer ventilatieopeningen. Verder is er een nieuw, tablet-achtig display op de A-stijl gemonteerd.

De 6280 Absolut CVT heeft aanpasbare instellingen van de CVT-transmissie, waarmee de bestuurder instellingen kan aanpassen, opslaan en oproepen naargelang voorkeur en toepassing. Dit geeft beter afgestemd acceleratie- en deceleratiegedrag, een betere shuttle-respons en een grotere gevoeligheid van zowel rijpedaal als multicontroller, waarvan de positie ook is verbeterd. De cruisecontrol kan nu worden overruled met een nieuw rijpedaal.

tablet steyr absolut

Verder heeft de trekker een nieuwe voorasophanging, die in combinatie met de cabinevering en indien van toepassing de demping van de achterhef extra transportcomfort geeft. De brandstoftank is vijftien procent groter en voorzien van een ruimte voor een gereedschapskist of ander materiaal. Ook is in deze ruimte voorzien in een watertank. De Steyr 6280 Absolut CVT is geschikt voor achterbanden met een maximale diameter van 2,05 meter, zoals 710/70R42-banden. Net als voor zijn stalgenoten in de Terrus CVT-serie betekent de S-Fleet-telematica dat gegevens met de nieuwe trekker niet handmatig of via usb hoeven te worden opgenomen of overgedragen.