rvdm nieuws

Wat te doen bij storingen in rVDM-systemen

Datum: 14 april 2023
Laatst bijgewerkt: 19 april 2023
Bij E-Cert en de AGR-leveranciers waren er meerdere keren flinke storingen in de afgelopen weken. Dat is erg vervelend en lastig, zeker nu het mest uitrijden eindelijk weer goed op gang komt na de natte periode in februari en maart. De storingen zorgen voor veel vragen bij de Ondernemerslijn van Cumela.

Als er een storing is in het digitale rVDM proces en er is nog geen rVDM-nummer beschikbaar voor een uit te voeren transport op basis van een vooraanmelding, dan adviseert Cumela om tijdens zo’n storing gebruik te maken van het papieren Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen (VDM) of, indien beschikbaar, een offline voorziening van je bedrijfsmanagementsysteem (BMS). Denk in dat geval wel aan het tijdig doen van een namelding. Bekijk de informatieve video hierover.
 

Stilvallen is geen optie

Het stilvallen van het mesttransport is in ieder geval geen optie wat Cumela betreft. Hierover hebben we heel harde afspraken gemaakt met de overheid. Wij hebben contact met het ministerie van LNV, NVWA, RVO en de leveranciers en benadrukken de noodzaak van een uitermate stabiel systeem. Totdat dit is gerealiseerd, hebben we de mogelijkheid om terug te vallen op het papieren VDM.