Veilig vakwerk

Veilig Vakwerk maakt veilig werken efficiënter

Datum: 19 februari 2019
Laatst bijgewerkt: 22 maart 2020
Door: Corina van Zoest-Meester
De Veilig Vakwerk-app is dé tool om veiliger te werken. Je kunt vanaf je pc efficiënt toolboxen naar je medewerkers versturen, zodat ze altijd de juiste informatie op het juiste moment krijgen. In de app kun je informatiefilmpjes bekijken om snel met de Veilig Vakwerk-dienst aan de slag te gaan. De mogelijkheden zijn groot: je kunt nu bijvoorbeeld registreren wie bij fysieke toolbox-bijeenkomsten aanwezig zijn en het is mogelijk om werkplekinspecties te versturen en ze via mobiel in te vullen.

Registratie fysieke bijeenkomsten
Er zijn twee vormen voor het houden van toolbox meetings. De ene vorm is een bijeenkomst waarbij de medewerkers bij elkaar zitten en de andere manier is het digitaal uitsturen via de app. Voor de fysieke bijeenkomst kun je de aanwezigen via de portal registreren.
Bij het digitaal versturen van de toolbox ontvangen je werknemers de informatie op hun mobiel. Met de Veilig Vakwerk-app kunnen ze de toolbox doornemen en aan de hand van controlevragen beoordelen of ze genoeg van het onderwerp weten. Als werkgever zie je wie welke toolbox heeft ontvangen en aan de hand van de beantwoorde vragen is het eenvoudig om te bekijken of de werknemers de toolbox hebben begrepen. De Veilig Vakwerk-tool is hierdoor ook goed te gebruiken als ondersteuning voor VCA-audits.

Werkplekinspecties uitsturen naar groepen medewerkers
Je kunt werkplekinspecties en toolboxen in een keer versturen naar meerdere personen. De werkplekinspectie is niet langer meer standaard gekoppeld aan een project. Ook heb je geen internetverbinding meer nodig om een werkplekinspectie in te vullen. Je kunt werkplekinspecties nu digitaal laten uitvoeren vanaf de telefoon. Je werknemer vult de werkplekinspectie in op zijn mobiel. Een afgeronde werkplekinspectie ontvang jij weer terug in het dashboard op je pc. Zo kun je altijd terugvinden welke controle op welke datum is uitgevoerd. Ook heb je de verbeterpunten overzichtelijk bij elkaar en blijven ze altijd bewaard. 

Informatiefilmpjes om aan de slag te gaan
Onder de i in het overzichtsdashboard staan informatiefilmpjes. Hier kun je bijvoorbeeld vinden hoe je medewerkers kunt toevoegen, hoe een toolbox wordt gemaakt en hoe je een nieuw project kunt toevoegen. 

Kosten abonnement Veilig Vakwerk
Voor leden bedragen de kosten van een abonnement op de Veilig Vakwerk-app € 99,- per jaar, per bedrijf (tot 25 werknemers). Het mooie is dat de app jou tijdsbesparing oplevert, waardoor je meer tijd over hebt om te werken aan een veilige werkomgeving voor jouw personeel. Dat is nog eens een win-winsituatie! Op www.veiligvakwerk.nl kun je meer over het abonnement lezen.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen over Veilig Vakwerk? Neem dan contact op met de Cumela Ondernemerslijn via telefoonnummer: 033 - 247 49 99 of e-mailadres: [email protected].