minigraver

Update jouw Kadaster KLIC-viewer

Datum: 31 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 31 juli 2020
Door: Nico Willemsen
Gebruik jij de Kadaster KLIC-viewer op een Windows desktop? Zorg dan dat je jouw KLIC-viewer updatet. In verband met technische wijzigingen zijn nieuwe KLIC-leveringen vanaf 8 september niet meer te openen met een verouderde versie van de Windows KLIC-viewer. Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden gepland om de gebruiksvriendelijkheid en visualisatie van de viewer te vergroten.

De noodzaak tot updaten geldt uitsluitend voor gebruikers van de Windows desktop variant (5.4.7 of ouder). Zorgt dat je uiterlijk 7 september 2020 naar versie 5.5.8. van de KLIC-viewer bent overgestapt. Klik hier om de nieuwe versie te downloaden.
Maak je gebruik van een MacOS versie? Dan hoef je deze nieuwe KLIC-viewer niet te downloaden.


Verbeteringen in KLIC-viewer
Er zijn onlangs diverse verbeteringen doorgevoerd en gepland in de viewer. Hierbij een kort overzicht. Voor de uitgebreide toelichting en een overzicht van de geplande werkzaamheden ga je naar GitHub pagina van Kadaster.

Het is inmiddels mogelijk om een melding te krijgen in de viewer als er nieuwsberichten zijn geplaatst. Ook nieuw is het dat in de viewer een extra toelichting staat over de wettelijke verplichting bij een EisVoorzorgsmaatregel.