stihl timbersports

Stihl Timbersport-kampioenschappen op GTH/ATH

Datum: 8 september 2022
Laatst bijgewerkt: 8 september 2022
Door: Gert Vreemann
Voor wie naast al het nuttige op AgroTechniek en GroenTechniek Holland ook wat aangenaam vertier wil, is er het Stihl Timbersports Benelux-kampioenschap 2022. Zeven Belgen en zeven Nederlanders strijden in zes disciplines om de titel. Daarnaast zijn er ook de rookies- en dameswedstrijden. Deze wedstrijden vinden op de zaterdag plaats.
stihl timbersports

Na twee jaar online-events is het op zaterdag 17 september eindelijk weer zover: het Stihl Timbersports Benelux-kampioenschap vindt weer live plaats. Op GroenTechniek Holland worden om 10.00 uur de rookies- en de dameswedstrijd gehouden. Om 13.00 uur is er het officiƫle Benelux-kampioenschap, waarin naast de titel ook plaatsing voor het wereldkampioenschap in Zweden op het spel staat.

stihl timbersports

De deelnemers strijden in zes disciplines. Bij de bijldiscipline de Underhand Chop gaat het om het doorhakken van een stam langs twee kanten. Bij de Standing Block Chop wordt een houtblok in een statief zo snel mogelijk doorgehakt. De laatste bijldiscipline, Springboard, zijn twee opstapjes in een verticaal verankerd blok hout vastgemaakt. Het stuk hout aan de bovenkant moet worden doorgehakt op een hoogte van 2,80 meter. Bij de zaagdiscipline Stock Saw met met de MS 661 Stihl-kettingzaag  zo snel mogelijk twee schijven van een bepaalde dikte worden afgezaagd. In de tweede zaagdiscipline, Single Buck, zagen de atleten met een eenpersoons-trekzaag een schijf af. In de derde zaagdiscipline, genaamd Hot Saw, moeten ze met de meer dan 60 pk sterke kettingzaag zo snel mogelijk drie houten schijven met een bepaalde dikte afzagen.