magazijn stihl

Stihl opent nieuw centraal magazijn

Datum: 5 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 10 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Op 14 november 2022 werd het nieuwe centrale magazijn van Stihl in Völklingen officieel geopend. Het logistieke complex wordt beheerd door Hellmann Worldwide Logistics. Met dit nieuwe gebouw zal de Stihl Groep niet alleen zijn capaciteit vergroten, maar ook de logistieke prestaties en snelheid verbeteren.
stihl opening magazijn

De nieuwe logistieke en distributievestiging zal worden gebruikt als opslagplaats voor de accuproducten en alle Stihl-machines die in de productievestiging in Tirol worden geproduceerd. Van daaruit zullen de producten worden geleverd aan alle Stihl-verkoopmaatschappijen en Stihl-dealers, voornamelijk in Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Völklingen zal ook leveren aan klanten die hun producten rechtstreeks via de Stihl-online-shop bestellen. De eerste leveringen zijn al in augustus van dit jaar vertrokken en het magazijn zal in januari 2023 volledig operationeel zijn.

Het ultramoderne centrale magazijn van Stihl in Völklingen heeft een totale oppervlakte van ongeveer 58.000 vierkante meter. Het nieuwe gebouw onderscheidt zich door ultramoderne opslag- en pickingtechnologie, zoals smartwatches die de voorraadniveaus en instructies weergeven en op die manier de klassieke handscanner vervangen.

Gedurende de contractperiode, die loopt tot 2032, investeert Stihl meer dan 150 miljoen euro in het centrale magazijn. De vestigingsplek van 120.000 vierkante meter biedt de mogelijkheid om de opslagruimte vanaf 2025 met 30.000 vierkante meter uit te breiden.