minikraan, Scoop, Mancel, Sima

Sima toch weer in februari

Datum: 16 april 2020
Laatst bijgewerkt: 23 januari 2024
Door: Herma van den Pol
De organisatie van de Sima maakt bekend dat de landbouw- en mechanisatiebeurs eenmalig weer in februari plaatsvindt. Daarmee geeft de organisatie gehoor aan de vraag vanuit de sector en wordt de beurs een grote kans voor de sector om zich te herpakken.

De Sima vindt niet in november plaats, maar wordt verplaatst naar 21 tot en met 25 februari 2021, zo maakt de organisatie bekend. Voor één keer wordt weer uitgeweken naar het voorjaar. Oorspronkelijk was het plan dat de tweejarige beurs voor het eerst in het najaar zijn deuren zou openen. 

Sector helpen
Het is een beslissing die werd genomen om tegemoet te komen aan de vragen vanuit veel standhouders en organisaties actief in de agrarische mechanisatie. "Die vroegen hierom, omdat de huidige gezondheidscrisis een grote impact heeft op de productie en distributie." De organisatie benadrukt dat ook voor de oorspronkelijk datum zich al een gezond aantal standhouders gemeld had. De doorslag bij het nemen van de beslissing waren de verwachtingen die de sector uitspreekt, maar ook ter ondersteuning van de spelers in de agrarische wereld die te maken hebben met een grote verandering in hun productie- en distributiecyclus.

"In februari 2021 is de Sima voor de sector een grote kans om zich te herpakken en al zijn leden te verzamelen en het is vooral een kans om de economische activiteiten weer een nieuwe impuls te geven." De insteek en de ambities van de beurs blijven wel hetzelfde met een scherpere focus op innovaties in de agrarische sector. Ook komt er een paviljoen om jong talent onder de aandacht te brengen waar ook ruimte is voor training en personeelswerving.