Keurmest logo

Samen werken in een eerlijke mestketen

Datum: 11 april 2019
Laatst bijgewerkt: 12 februari 2020
Onze samenleving rekent op gezonde voeding, geproduceerd op een duurzame manier en waarbij we rekening houden met mens, dier en omgeving. De hoogste tijd om te zorgen voor een eerlijke mestketen en een goed verhaal! De eerste stap is de gedragscode KeurMest. Inmiddels hebben 226 ondernemers deze gedragscode getekend, zo’n 60% van de deelnemers is cumela-ondernemer.

Ondertekenaars van KeurMest verklaren dat zij naar eer en geweten zorgvuldig en volgens de regels met mest omgaan. Met KeurMest willen we toewerken naar een mestsector waarin iedereen betrouwbaar werkt en van de ander verlangt dat die dat ook doet. Natuurlijk moeten de schakels in de mestketen zich al aan wetten en regels houden. Met KeurMest willen we toewerken naar een situatie waarbij afnemers en leveranciers van elkaar eisen dat ze die wetten en voorschriften nakomen.

Waarom KeurMest ondertekenen?
Arjan Breure, bestuurslid Cumela afdeling Zuid-Holland en eigenaar van Loonbedrijf Breure te Klaaswaal, vertelt je in onderstaande video waarom hij KeurMest heeft ondertekend. Bevorder ook het belang van een eerlijke mestketen en meld je nu aan!

Meld je aan!
Heb jij je nog niet aangemeld, volg dan het stappenplan:

  • Houd je inlogmiddelen voor eHerkenning en voor een betaling met iDeal bij de hand.
  • Klik op www.keurmest.nl in het groene vlak op ‘Inloggen en ondertekenen met eHerkenning’.
  • Geef aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden van KeurMest.
  • Betaal via iDeal eenmalig de kosten voor het registeren à € 2,50 (exclusief btw).
  • Na registratie en betaling kun je de factuur en ook de banners voor jouw eigen website of social media downloaden.

Certificering
In die toekomst willen we dat alle schakels in de mestketen zich onafhankelijk laten toetsen: we willen naar certificering. We gaan niet meer af op iemands blauwe ogen. De eerste stap naar een mestcertificeringssysteem is de ondertekening van een verklaring van goed gedrag waarmee ondernemers zelf kunnen aangeven dat ze volgens de regels en de wet handelen en dat ze dat ook van de partners in de keten verwachten.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem contact op met de Cumela Ondernemerslijn via tel: 033 - 247 49 99 of per e-mail [email protected].