Roelof Hemmen

Politiek debat in Cumela Live

Datum: 24 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2021
Door: Toon van der Stok
‘Regels veranderen sneller dan het weer’, verzuchtte onlangs een ondernemer toen het over de verkiezingen ging. Precies daarom staat de doorgeslagen regelgeving rondom stikstof, kalenderlandbouw, aanbesteden, mestwetgeving en arbeidsrelaties centraal in het politieke debat dat Cumela organiseert op 2 maart met vertegenwoordigers van vijf politieke partijen

Vertegenwoordigers van vijf politieke partijen gaan op 2 maart met elkaar in debat in een speciale uitzending van Cumela Live. Onder leiding van Roelof Hemmen debatteren ze gezamenlijk over twee stellingen. Daarnaast zijn er drie battles tussen telkens twee politici.

De stellingen zijn opgesteld naar aanleiding van de enquête die vorige week is gehouden onder de leden. Daarin konden jullie aangeven welke regels je het meest hinderen in de bedrijfsvoering en welke zaken het nieuwe kabinet moet aanpakken om het ondernemersklimaat in onze sector te verbeteren. In het debat mogen de vijf politieke partijen aangeven hoe zij dat in de komende kabinetsperiode willen aanpakken. Daarin worden ze uitgedaagd door twee ondernemers die vanuit de praktijk kunnen beoordelen of de oplossing die de politici aandragen haalbaar is.

Zes partijen
Voor het debat zijn zes partijen uitgenodigd die een grote achterban in de sector hebben en waarvan we verwachten dat ze mogelijk regeringsverantwoordelijkheid gaan dragen. Hierin is de BoerBurgerBeweging de uitzondering. Zij zijn een nieuweling en uitdager van de gevestigde partijen die juist zegt op te komen voor de bedrijven in het buitengebied, zoals de cumelabedrijven.

Aanwezig zijn Helma Lodders (VVD), Cees de Jong (CDA), Joris Thijssen (PvdA), Roelof Bisschop (SGP) en Caroline van der Plas (BBB). D66 heeft op het laatste moment helaas afgezegd.

De uitzending van Cumela Live Politiek is dinsdag 2 maart vanaf 20.30 uur. Dit is te bekijken via het Cumelakanaal op YouTube. De link naar de uitzending vind je op Cumela.nl/live.