Deutz-Fahr 8280 aan t ploegen

Online magazine Beter Bodembeheer

Datum: 4 december 2020
Laatst bijgewerkt: 4 december 2020
Door: Hans Verkerk
Bekijk het online magazine Beter Bodembeheer vol met praktische tips, video's en animaties. Doe er je voordeel mee! Het magazine werd samengesteld met behulp van resultaten uit vier jaar onderzoek, waar ook wij bij betrokken waren.

Hoe houden we in de landbouw een goede gewasopbrengst zonder dat de vruchtbaarheid op de lange termijn in het geding komt? En hoe kunnen we daarbij rekening houden met maatschappelijke vraagstukken over bijvoorbeeld klimaatverandering en verlies van biodiversiteit? Kortom hoe zorgen we goed voor de bodem en wat heeft deze voor invloed op de maatschappelijke vraagstukken. Je leest het allemaal in het online magazine Beter Bodembeheer.

De afgelopen vier jaar werd er intensief onderzoek gedaan naar beter bodembeheer. Ook Cumela heeft daar aan bijgedragen. De belangrijkste resultaten zijn nu samengebracht in een praktisch digitaal magazine met vlot lezende teksten aangevuld met een aantal video’s en animaties. Het doel is om ondernemers en adviseurs meer kennis en handvatten te geven voor duurzaam bodembeheer. Doe er je voordeel mee en leer meer over de bodem!

Onderzoek gaat door
Het onderzoek op deze terreinen blijft verder gaan. "Ook de komende twee jaar gaan we het onderzoek een vervolg geven. Hierbij staat de integratie van kennis vanuit de diverse deelgebieden (onder andere chemisch, fysisch, biologisch) centraal gecombineerd met een vertaling naar de praktijk", aldus de betrokken onderzoekers. 

Bekijk het magazine hier!