omzet, boekhouding

Omzetopgave 2020

Datum: 16 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 16 februari 2021
Door: Erna Berends
Binnenkort ontvang je van ons een e-mail met het verzoek om je omzet over 2020 door te geven. Hierin staat een link waarmee je op een beveiligde website komt. Controleer de reeds ingevulde gegevens en vul het omzetbedrag in. Onderteken digitaal en verstuur je opgave. Je ontvangt direct een bevestiging van je opgave.

Waarom vragen we naar jouw omzet?
•    Het is de basis voor de contributie. 
Begin april, na de Algemene Ledenvergadering, ontvang je de contributiefactuur. De hoogte van de contributie is gebaseerd op de omzet van jouw totale onderneming. Door de omzet op tijd op te geven kunnen we de contributie van jouw onderneming op een juiste manier vaststellen. 
•    Het bepaalt de omvang van de sector.
Door alle omzetopgaves wordt de omvang van de cumelasector duidelijk. Deze informatie gebruiken we in onze gesprekken met politici, beleidsmakers en andere partijen. Zo zijn we nog beter in staat jouw belangen en die van de sector te behartigen.  


Weet je de omzet 2020 nog niet?
In dat geval baseren we je contributiefactuur, voorlopig, op je omzetopgave van 2019. Je hebt het hele jaar, tot 31 december, de tijd om de omzet aan ons door te geven. Blijkt achteraf dat je in een andere omzetklasse hoort dan waarvoor we factureerden, dan corrigeren we dit. Bewaar de e-mail met het omzetopgave-verzoek daarom goed.

Meer weten? Lees hier alles over de contributie en de omzetopgave.