modderbord

Moddercampagnes komen op gang

Datum: 28 september 2021
Laatst bijgewerkt: 28 september 2021
Door: Hero Dijkema
Na een droge periode valt er eindelijk weer regen. Daarmee neemt de kans op modder ook toe. Zorg dat je de juiste maatregelen neemt om de weg schoon te houden en plaats waarschuwingsborden. In diverse regio's zijn ook de moddercampagnes gestart om weggebruikers te waarschuwen. In bijgaande animatie een overzicht van de regels.

Vervuilde en gladde wegen tijdens de najaarsoogst leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Tijdens deze oogstperiode moeten cumelabedrijven extra alert zijn op een vervuild wegdek. Het waarschuwen van weggebruikers door het plaatsen van modderborden en schoonmaken is bij vervuilde wegen dan ook noodzakelijk.

Om daar aandacht aan te besteden, vragen de wegbeheerders samen met de brancheorganisaties via verschillende communicatie kanalen meer aandacht voor situaties rondom landbouwverkeer in het oogstseizoen. Ze werken samen om de veiligheid op de wegen te waarborgen. In verschillende regio's zijn de campagnes gestart zoals in provincie Groningen, Zeeland, Noord-Holland en Groningen.

In de video leggen we kort uit wat de regels zijn of bekijk voor meer informatie de toolbox: Modder op de weg.