gww, meisje, 2020, medewerker, jongeren

Loontabellen nieuwe cao komen eraan

Datum: 24 november 2020
Laatst bijgewerkt: 24 november 2020
Door: Jacqueline Tuinenga
Er komen veel vragen binnen over de loontabellen die horen bij de nieuwe cao Groen, Grond en Infrastructuur, maar die kunnen waarschijnlijk pas begin december gepubliceerd worden. Dit als gevolg van het nieuwe systeem van functiewaardering wat gevolgen heeft voor de tabellen, waardoor eerst de bonden goedkeuring moeten geven voor ze gepubliceerd worden.

"Met de nieuwe cao wordt ook een nieuw systeem van functiewaardering geïntroduceerd en dat heeft gevolgen voor de loontabellen. Het is meteen de reden dat ik de loontabellen nog niet heb kunnen delen, terwijl ik weet dat iedereen ze zo snel mogelijk wil hebben", zegt Jacqueline Tuinenga, onze beleidsmedewerker sociale zaken. In haar column in Grondig 10 gaat ze dieper in op de het proces rondom het neerzetten van de cao, maar dit wilde ze alvast met de leden delen. 

Tegelijkertijd met de nieuwe cao treedt er namelijk ook een nieuw systeem van functiewaardering in werking en dat heeft gevolgen voor de loontabellen. In deze functiewaardering zijn functies opnieuw beoordeeld, maar er zijn ook nieuwe functies bijgekomen. Hier vind je meer informatie daarover en in Grondig 10 gaat ook Tuinenga er dieper op in, maar voor nu is het alvast goed om te weten dat wanneer het nieuwe systeem niet inhoudt dat alle functies herzien hoeven te worden. "Pas bij wijzigingen en nieuwe medewerkers moet gebruik gemaakt gaan worden van de nieuwe referentiefuncties." 

Bekijk hier deel 1 van de uitleg van de cao Groen, Grond en Infrastructuur