Batavenweg

Landbouwverkeer krijgt ruimte

Datum: 10 november 2021
Laatst bijgewerkt: 10 november 2021
Door: Gerwin Otten
Door het openen van de N811 voor landbouwverkeer is in Oost Gelderland een mooie oplossing gevonden om overlast van tractoren en graafmachines te voorkomen. Het is het resultaat van een intensief overleg tussen onze organisatie en de Provincie Gelderland.

Door het openstellen van de Batavenweg (N811) hoeft het landbouwverkeer tussen Herwen en Lobith zich niet langer over een smalle bochtige en toeristisch dijk te persen. De overlast was hier flink doordat huizen dicht op de weg staan en auto’s soms in de berm geparkeerd.  Regelmatig ontstond daardoor schade aan dakgoten en spiegels, tot grote ergernis van de bewoners.

Vorig jaar heeft de Provincie samen met Gerwin Otten van Cumela en twee cumelabedrijven de situatie bekeken en ingezien dat hier een oplossing voor moest komen. Uiteindelijk is gekozen voor de oplossing die Cumela al diverse malen bij de Provincie had aangekaart, namelijk om de doorgaande weg tussen Herwen en Lobith, een afstand van ruim 4 km,  open te stellen voor landbouwverkeer.  Dit voorstel is besproken met LTO en de gemeente Zevenaar en heeft afgelopen maand geleid tot het bevestigen van een extra bord onder het verbodsbord. Deze wat vreemde constructie is nodig om te voorkomen dat ook brommobielen van de weg gebruik gaan maken.  Bestuurders van (land)bouwvoertuigen begrijpen het echter prima en maken inmiddels dankbaar gebruik van deze weg.