Krone fabriek

Krone Groep boekt een omzet van 1,9 miljard euro

Datum: 15 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 15 januari 2021
Door: Gert Vreemann
Na een relatief goede start van het boekjaar 2019-2020 werd het jaar bepaald door Covid-19. Bij de divisie landbouwmachines kon Krone verder groeien, maar bij de trailerdivisie werd er een verlies genoteerd.

Krone fabricage

Uiteindelijk realiseerde de Krone Groep in het afgelopen boekjaar dankzij een groeiend marktaandeel in een krimpende markt een volgens Krone toch goede omzet van circa 1,9 miljard euro, tegenover voorgaand jaar circa 2,2 miljard euro. Ongeveer 32,9 procent van de binnenlandse omzet kwam voort uit de landbouwdivisie en 66,8 procent uit de trailerdivisie. Krone genereerde 29,3 procent van de omzet in Duitsland (voorgaand jaar 30,9 procent). “Een pandemie heeft ons zeer duidelijk getoond welke branches er echt belangrijk zijn in onze samenleving”, zegt Bernard Krone. “Landbouw en transport behoren beide daartoe. Als wij terugkijken op ons boekjaar 2019-2020 kunnen wij gelukkig vaststellen dat Krone op alle vlakken marktaandeel heeft kunnen winnen. Daarmee ligt de omzet van de Krone Groep op een totaal van 1,9 miljard euro, nog steeds een behoorlijk resultaat gezien de moeilijke omstandigheden.”

Krone machines 2020

Om de productkwaliteit en de productiecapaciteit verder te verhogen, heeft Krone op alle productielocaties continu geïnvesteerd in digitalisering, automatisering, netwerken en telematica. In de zomer van 2020 werd het nieuwe Future Lab op de locatie in Lingen in gebruik genomen. Hier worden tijdens verschillende hightech-testprocedures componenten getest op het gebied van levensduur, kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Een circa 1,2 kilometer lange testbaan maakt het nu mogelijk om autonoom rijdend te kunnen testen.