Overname Vervaet Stehouwer

Kraakman neemt ook Vervaet Stehouwer over

Datum: 3 september 2020
Laatst bijgewerkt: 3 september 2020
Door: Toon van der Stok
Na Staadegaard neemt Kraakman nu ook de dealerbedrijven van Vervaet Stehouwer over. Daarmee zijn er in Nederland nog drie John Deere dealerbedrijven over. De dealers sluiten daarmee aan bij de strategie van John Deere waarbij er alleen nog plaats is voor grote sterke dealerbedrijven.

Het gaat hard met het samenvoegen van de dealerbedrijven van John Deere in Nederland. Binnen een jaar is Jan de Winkel samengegaan met Groenoord, is Staadegaard overgenomen door Kraakman en nu neemt dit laatste bedrijf ook de dealerbedrijven van Vervaet Stehouwer over. Daarmee zijn er nu nog drie John Deere dealers over. Naast de twee genoemde is er nog Geert-Jan de Kok die in het westen van Brabant, Zuid-Holland en Utrecht optreedt als John Deere dealer. Maar wel als eiland binnen het nieuwe werkgebied van Kraakman.

Iedereen blijft
Kraakman dat eerder al Perfors overnam en dat nog in de naam voerde, laat deze toevoeging nu vallen. Verder zal er in eerste instantie voor de klanten van Vervaet Stehouwer niet veel veranderen. Alle personeelsleden blijven in dienst en in dit dealergebied blijven Danny Dieleman en Hayo Dons verantwoordelijk voor de aansturing van de teams. Een voordeel voor de klanten moet zijn dat er meer specialisten beschikbaar komen voor bijvoorbeeld het implementeren van precisie landbouw en het gebruik van Connected machines en Farmsight. Daarnaast wil het bedrijf inzetten op het gebruik van onderhoudscontracten.

16 vestigingen
Na de overname is Kraakman actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg, een stuk van Noord-Brabant en Gelderland op het gebied van Landbouw.  Voor Tuin & Park valt nu ook Utrecht en grotendeels Noord-Brabant onder de verantwoordelijkheid van Kraakman. Het bedrijf groeit van 11 naar 16 vestigingen en heeft na de overname 290 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor bevindt zich in Middenmeer.

 

Tekenen overname