cumelapand met spandoek

'Het nieuwe Cumela' uitgesteld door coronavirus

Datum: 6 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 23 januari 2024
Door: Toon van der Stok
De Algemene Ledenvergadering en de feestelijkheden rond 'Het nieuwe Cumela' die op 19 maart plaats zouden vinden worden uitgesteld. Door de onzekerheden rond de verspreiding en het ziekteverloop van het coronavirus heeft het MT in overleg met het Verenigingsbestuur besloten de bijeenkomst te verplaatsen naar 23 juni. De nieuwe website en huisstijl worden wel eind maart gepresenteerd.

"Een lastig besluit ", stelt Janneke Wijnia, algemeen directeur van Cumela. "De afgelopen maanden is keihard gewerkt om op 19 maart het nieuwe Cumela te kunnen presenteren. Met een nieuwe huisstijl, nieuwe website, compleet vernieuwd kantoorpand en een nieuwe organisatiestructuur. Dat hadden we graag allemaal op één dag gepresenteerd in het bijzijn van onze leden en relaties.”
Nu het coronavirus zich steeds harder verspreid en volstrekt onduidelijk is hoe het verder gaat, heeft het MT van Cumela in samenspraak met het Verenigingsbestuur besloten de ALV en presentatie van het nieuwe Cumela uit te stellen. “Niemand wil bijdragen aan een verdere uitbreiding van het virus. Die verantwoordelijkheid voelen wij ook. Een evenement waarbij je veel mensen uit heel Nederland bij elkaar brengt past dan niet.” 

Dinsdag 23 juni is de nieuwe datum
In overleg met het Verenigingsbestuur is dinsdag 23 juni 2020 als nieuwe datum vastgesteld voor de Algemene Ledenvergadering en de presentatie van ‘Het nieuwe Cumela’. Het programma zal zoveel mogelijk ongewijzigd blijven met een presentatie van het nieuwe Cumela en een officiële opening van het nieuwe kantoorpand. 

Huisstijl en website ‘live’ op  27 maart
Niet alles van het nieuwe Cumela blijft verborgen tot 23 juni. De nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke website, staat al klaar en zal eind maart live gaan. De nieuwe website en de nieuwe huisstijl zullen worden gepresenteerd in Grondig 3 die op 27 maart bij alle abonnees in de bus valt. Op die dag is de nieuwe website live en ziet iedereen de nieuwe huisstijl. Dat begint al bij het openslaan van de Grondig, want ook deze heeft een nieuwe opmaak in het verlengde van de nieuwe huisstijl. 

Teleurstelling bij Cumela-medewerkers
Onder de medewerkers van Cumela overheerst de teleurstelling maar is er ook begrip voor het uitstel. Theo Felten, projectleider van ‘Het nieuwe Cumela”: “We zijn allemaal erg trots op ons mooie nieuwe kantoor, onze nieuwe huisstijl en de mooie website. Iedereen verheugt zich op het moment dat we dit eindelijk kunnen laten zien. Uitstel is voor veel collega’s dan ook een flinke anticlimax. Tegelijk is er ook begrip, iedereen is er van doordrongen dat het niet anders kan. Gelukkig kunnen we iedereen op 27 maart al een deel van het resultaat laten zien en kijken we er naar uit om onze leden en relaties op 23 juni alsnog te ontmoeten.”

Update juni 2020:

Ook de officiële opening ‘het nieuwe Cumela’ op 23 juni 2020 kan niet doorgaan door het coronavirus. Als we een nieuwe datum is gepland horen jullie dit van ons!