GPS, GPS-systeem 2020

GPS-apparatuur wel verzekerd?

Datum: 8 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2020
Door: Gerwin Otten
“Wat er niet opzit kan niet gestolen worden. Dus vanuit preventief oogpunt is het zinvol om GPS-apparatuur te verwijderen en in het bedrijf veilig op te bergen", zegt Gerwin Otten, specialist GPS-diefstallen bij Cumela. Nu blijkt echter dat apparatuur binnen opbergen, afhankelijk van je verzekeraar, ongewild nadelige gevolgen kan hebben voor je verzekeringsdekking.

Apparatuur dat van je machine wordt gestolen is verzekerd via de materieelverzekering. "Apparatuur die je hebt verwijderd en in het bedrijf opbergt is in de regel via de inventarisverzekering verzekerd. In deze verzekering moet dan wel de apparatuur zijn opgenomen. Ook kunnen er aanvullende voorwaarden gelden op het gebied van opslag en hang- en sluitwerk", zegt Otten. Belangrijk om te weten, want het is vervelend wanneer er iets met een systeem gebeurt omdat je het in huis opgeborgen hebt en je niet verzekerd blijkt te zijn.

En nu?
Het advies van Otten is om de polis goed door te lezen. "Wanneer is je apparatuur verzekerd en welke voorwaarden gelden er dan? Beter is het nog om je verzekeraar om advies te vragen." Uiteraard kan je de apparatuur ook apart verzekeren.