Evers Duobemester in actie

Gezocht! Innovaties voor emissiearm mest aanwenden

Datum: 29 september 2020
Laatst bijgewerkt: 29 september 2020
Door: Hans Verkerk
Ben jij een machinebouwer, loonwerker, creatieve boer of een slimme techneut? En heb jij een innovatief idee om vloeibare of vaste mest op nieuwe of verbeterde manier emissiearm toe te dienen? Meld deze dan voor 4 oktober aan bij de werkgroep "Reductie ammoniakemissie bij mesttoediening".

De werkgroep ‘Reductie ammoniakemissie bij mesttoediening’ is op zoek naar innovatieve en nieuwe methoden om mest emissiearm uit te rijden. Meld ze, want dan maakt jouw idee kans op een plaats in het onderzoeks- en testprogramma dat de werkgroep aan het opzetten is. Binnen dit programma is ruimte om mee te denken, proeven uit te voeren en om voor kansrijke ontwikkelingen emissiemetingen uit te voeren. De werkgroep zelf bestaat uit een onafhankelijke groep van experts die in opdracht van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met dit onderwerp bezig zijn.  

Het is belangrijk om je idee te melden. Nieuwe aanwendingstechnieken kunnen namelijk onderdeel zijn van een nieuwe mestketen van stal, opslag en aanwending. Door deze samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderzoek kan de innovatie en implementatie van nieuwe aanwendingstechnieken worden versneld, waarvan zowel bedrijfsleven als het milieu profiteren. Vanzelfsprekend maken we goede afspraken over de vertrouwelijkheid van je idee.

Reageer voor 4 oktober.  Je hoeft daarvoor alleen maar je contactgegevens (telefoonnummer en mailadres) te sturen naar: [email protected]. Daarna nemen we binnen één week contact met je op.

mest aanwenden