Stop Diefstal Gelderse Vallei

Gelderse Vallei omarmt Stop Diefstal campagne

Datum: 24 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 22 november 2022
Door: Gerwin Otten
De gemeente Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel geven samen met Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, LTO Gelderse Vallei en politie vervolg aan de Stop Diefstal campagne.

Om ondernemers te stimuleren mee te doen aan de campagne stellen de drie gemeenten uit de Gelderse Vallei de sets met labels en waarschuwingsstickers voor het markeren van geregistreerde apparatuur gratis beschikbaar. 

De eerste set is gisteren door burgemeester Jan Luteijn uit Barneveld uitgereikt aan Chris van Hierden van het bedrijf Van Hierden Agrarisch Loonwerk uit Kootwijkerbroek.

Voor Chris van Hierden is het meedoen aan de actie een logische stap. “Mijn broer werkt bij Schipper Mechanisatie in Putten en is soms vele uren kwijt om alle gegevens en serienummers op te zoeken als er bij een klant een diefstal is gepleegd. Om mijn eigen administratie goed op orde te hebben en mijn kostbare apparatuur duidelijk te markeren heb ik me gelijk aangemeld voor deze actie.” 

Stop Diefstal is een campagne die begin 2021 is geïnitieerd voor leden van Cumela waarin we onze leden oproepen deze kostbare apparatuur te registreren en te markeren.  

De campagne in deze vorm is een initiatief van de drie gemeenten en LTO Gelderse Vallei, beschikbaar gesteld door Cumela Nederland en gefaciliteerd door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.