mestmonster berkhof

Eerste pilot met rVDM gestart

Datum: 15 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 16 november 2022
Door: Toon van der Stok
Sinds 1 juni testen een aantal bedrijven het rVDM, het digitale vervoersbewijs voor dierlijke meststoffen. Wie hieraan mee wil doen kan zich nog melden. Cumela adviseert overigens te wachten tot het mogelijk is om te gaan werken met een systeem dat door het bedrijfsleven is opgezet.

Het systeem dat nu kan worden getest is gebouwd door de NVWA. In dit systeem doe je zowel bij het laden als lossen voordat je met de handeling begint een digitale melding volgens de nieuwe regelgeving. Hierbij moet de chauffeur steeds inloggen met een vorm van e-herkenning. Dit betekent dat de chauffeur op pad is met de e-herkenning van een bedrijf.

Cumela vindt dit een slechte oplossing en adviseert daarom te wachten op een systeem dat nu door verschillende leveranciers van mest administratiesystemen wordt gemaakt. Hiermee log je via een app in via het bedrijf en is het niet nodig om telkens een e-herkenning te gebruiken.

Verantwoord Mestvervoer

Wie het wel nuttig vindt om het systeem te testen kan zich melden bij de pilot Verantwoord mestvervoer. Hier kun je je ook aanmelden voor een nieuwsbrief over het nieuwe systeem.