Jongeren denktank Zuid-Holland

Eerste editie Cumela Jongeren Denktank Zuid-Holland

Datum: 26 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 22 november 2022
Door:
Wat verwachten jongeren van Cumela als branchevereniging? Wat kunnen wij doen om meer verbinding met elkaar te krijgen? Hoe ziet de toekomst van onze sector eruit? Hebben jongeren andere verwachtingen en ideeën dan de huidige generatie cumelaleden? Met de benen op tafel écht in gesprek met de jongeren over deze onderwerpen dat had het Regionaal Bestuur Zuid-Holland voor ogen met het organiseren van de eerste regionale denktank op 24 juni jongstleden.

De bijeenkomst werd geleid door professioneel trainer en out-of-the-box denker Richard van Oort en vond plaats bij Van der Spek Groen, Grond & Infra in Bergschenhoek.   

Tien jongeren uit onze sector hebben ervaringen gedeeld en hun visie gegeven over onderwerpen, zoals technische innovaties, duurzame inzetbaarheid, personeel, wet- en regelgeving en sectorimago. Na een korte kennismaking werd al snel duidelijk dat de jongeren graag betrokken willen worden bij de branchevereniging en willen meedenken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door op regionaal niveau jongerenbijeenkomsten te organiseren en in gesprek te gaan over onderwerpen die hen op dat moment bezig houden. Je kan hierbij denken aan wet en regelgeving, innovaties en duurzame inzetbaarheid. Ook het bijwonen van studieclubavonden en inspiratiedagen voor jongeren kunnen hieraan bijdragen. Het meedenken en klankborden over de visie en strategie van Cumela breed is ook genoemd als behoefte vanuit de jongeren.

Gezelligheid is geen hoofdmoot in deze bijeenkomst, het draait voornamelijk om inspireren en contacten leggen

De jongeren zijn van mening dat de branche beter op de kaart gezet kan worden, zowel bij de burgers als bij nieuwe potentiele medewerkers. Er dient een betere samenwerking met de opleiders te komen. Het werk en speelveld worden immers gecompliceerder en vereist dus andere kwalificaties van (jonge) medewerkers. In de visie van de jongeren wordt het dus steeds belangrijker om de instroom en de kwaliteit van personeel op peil te houden.

De jongeren gaven aan meerwaarde te halen uit de Cumela Kompas Analyse, ondersteuning en advies over diverse onderwerpen vanuit de Ondernemerslijn, Grondig en de Cumela nieuwsbrief en specialistische hulp door vakspecialisten van Cumela. Ook geven ze aan dat saamhorigheid een belangrijke waarde is. De jongeren geven aan graag mee te willen denken in het voeden van de organisatie, het bestuur en daarmee de sector. Volgens zowel de organisatoren als de deelnemers is het een gezellige, maar bovenal inhoudelijk sterke avond geworden. Kortom deze bijeenkomst krijgt zeker vervolg!