elearning landbouwverkeer

E-learning Veilig rijden met (land)bouwverkeer online!

Datum: 30 maart 2016
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2020
Door: Hero Dijkema
De heer Mr. T. Joustra (voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid) heeft vandaag de interactieve e-learning www.land-bouwverkeer.nl gelanceerd. De e-learning daagt leerlingen, werknemers en werkgevers in de agrarische sectoren uit een bijdrage te leveren aan veiliger (land)bouwverkeer, want er gebeuren nog té veel ernstige verkeersongevallen met (land)bouwvoertuigen.

Het aantal ongevallen kan verminderd worden door goede voorlichting, veiliger voertuigen en goed opgeleide bestuurders. Een belangrijke ontwikkeling daarin is deze e-learning Veilig rijden met (land)bouwvoertuigen. Deze module is mede ontwikkeld door aanbevelingen in het onderzoek Verkeersongevallen met (land)bouwvoertuigen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Opzet e-learning
De website www.land-bouwverkeer.nl legt in de drie onderdelen ‘Veiliger voertuig’, ‘Veilige bestuurder’ en ‘Veilige omgeving’ in meer dan 30 filmpjes uit hoe je veiliger kunt rijden. Na elk filmpje kun jij je kennis testen in enkele vragen. Deze e-learning, die vrij beschikbaar is, bevordert veilig gedrag op de openbare weg.

Ontwikkeld met Sociale Partners
De e-learning is door Cumela en haar sociale partners FNV, CNV en HZC ontwikkeld. Dit project is mogelijk gemaakt door financiering van het fonds Colland Arbeidsmarkt.