zlto

Cumela steunt Brabantse boeren

Datum: 11 december 2019
Laatst bijgewerkt: 3 maart 2020
Door: Toon van der Stok
Wij en tientallen Brabantse cumelabedrijven steunen een hartenkreet van de Brabantse bedrijven in de agribusiness. In deze hartenkreet vragen ze de Provinciale Staten van Noord-Brabant om goed na te denken voor ze de Brabantse boeren de nek omdraaien.

De hartenkreet is een initiatief van de ZLTO om Provinciale Staten te vragen meer rekening te houden met de mogelijkheden van agrarische bedrijven om investeringen te doen in verlaging van de stikstofemissie. De ZLTO geeft aan dat de boeren willen investeren in maatregelen, maar dat zij de tijd nodig hebben om dit in te passen in het investeringsprogramma. Ook is het soms nog nodig om nieuwe technieken te ontwikkelen om vooral in de stal de emissie te kunnen verlagen.

ZLTO vraagt om ondertekenen hartenkreet
In de oproep vraagt de ZLTO de politici om trots te zijn op de boer en met hen samen te werken aan een welvarend Brabant. De oproep is gepubliceerd op de site van de ZLTO en is te vinden via deze link: https://www.zlto.nl/hartenkreet. Bedrijven die direct met de agrarische sector te maken hebben en geheel of deels van hen afhankelijk zijn, kunnen de oproep ondersteunen. Inmiddels hebben al meer dan 200 bedrijven de hartenkreet ondertekend. Samen hebben zij meer dan 8.800 mensen in dienst, die afhankelijk zijn van de landbouw in Noord-Brabant.
Wie de hartenkreet wil ondertekenen, kan dat doen via de aangegeven link. Vrijdag biedt de ZLTO de hartenkreet aan Provinciale Staten aan.

In Grondig 10 besteden we aandacht aan de Brabantse situatie.