Kantoor Cumela Nijkerk

Coronavirus: maatregelen Cumela

Datum: 13 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 23 januari 2024
De strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken en de dienstverlening van Cumela. Wij zetten op een rij welke maatregelen Cumela neemt.

Vanaf vrijdag 13 maart werken we op kantoor nog maar met een beperkte bezetting. Nagenoeg alle werkzaamheden gaan gewoon door, doordat onze medewerkers heel goed vanuit huis kunnen werken. Uiteraard is de ondernemerslijn, 033-247 49 99, gewoon bezet om alle vragen te kunnen beantwoorden. Schroom dus niet en gebruik onze dienstverlening als er vragen zijn. 

Bedrijfsbezoek en bijeenkomsten
Het advies om sociale contacten te beperken en grote groepen te mijden heeft direct gevolgen voor de werkzaamheden van onze bedrijvenadviseurs. Die komen tot nader order niet meer langs, maar maken belafspraken. In het verlengde worden alle bijeenkomsten die op de agenda stonden tot nader order afgelast. Als het mogelijk is worden ze vervangen door een telefonische of videovergadering. 

Cumela Advies
In de ondersteuning bij individuele vraagstukken hebben de Corona- maatregelen direct impact.  De adviseurs van Cumela Advies komen een tijdje niet meer bij je langs, maar helpen je zo veel mogelijk per telefoon en mail. Gelukkig biedt de digitale wereld ons ruime mogelijkheden om zo veel mogelijk van onze adviesdiensten door te laten gaan. Soms is dit helaas niet mogelijk of kunnen we hierdoor niet voldoende kwaliteit garanderen. Dan besluiten we, in overleg met jou, om onze afspraak uit te stellen tot een later moment. Jouw eigen adviseur neemt contact op om de mogelijkheden te bekijken. Voor nieuwe vragen geldt: Neem gerust contact op en we bepalen samen wat er in de huidige situatie mogelijk is.

Trainingen en opleidingen
Ook voor de trainingen en opleidingen volgen wij de adviezen en de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dit betekent dat wij de cursussen en opleidingen die gegeven worden tot nader order niet door laten gaan. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar: 033-247 49 20.

Beperkt aanwezig 
Op dit moment hebben wij nog steeds een beperkte bezetting op kantoor. Er is iedere dag een receptionist en een MT-lid aanwezig. Wij verzoeken je het kantoor niet te bezoeken, tenzij dit echt noodzakelijk is. In dat geval graag eerst even telefonisch contact opnemen. Als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts, dan mag je in ieder geval niet op kantoor komen.
Wat we niet meer doen is handen schudden. Zwaaien, wuiven of gewoon een hand opsteken vormen tot nader order de manier waarop we je groeten en waarop we afscheid nemen. Ook zorgen we ervoor dat we anderhalve meter afstand houden en mocht je toch moeten niezen doe dat dan in de ellenboog of in een sjaal. Op kantoor vind je verder bij alle wasbakken een handleiding die laat zien hoe je goed de handen wast. Ook liggen er overal hygiënische doekjes.

Crisiscoördinator 
Om ervoor te zorgen dat we jou zo snel mogelijk van de meest actuele informatie kunnen voorzien hebben we binnen Cumela een corona-crisiscoördinator aangesteld. Dit is Jacqueline Tuinenga, onze beleidsmedewerker sociale zaken. Zij onderhoudt namens Cumela alle contacten met VNO-NCW / MKB Nederland en stelt waar nodig kritische vragen om jouw belangen te bewaken en waar nodig te zorgen voor opheldering. Heb je vragen voor haar stel ze gerust aan de Ondernemerslijn en die zorgt ervoor dat ze op de juiste plaats terechtkomen.  

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp? Bel dan gerust met de Ondernemerslijn: 033 - 247 49 99  of mail naar [email protected].