studenten

Bieden stage- of leer/werkplek noodzakelijk en aantrekkelijk

Datum: 6 april 2022
Laatst bijgewerkt: 6 april 2022
Leerlingen die een mbo-opleiding willen gaan volgen, moeten zich voor 1 mei aanmelden. Dat betekent dat ze zich nu volop aan het oriënteren zijn. De sector schreeuwt om goed personeel. Door leerlingen een stageplaats (BOL) of leer/werkplek (BBL) te bieden, help je om op termijn het grote personeelstekort te verminderen.

Om duidelijk te maken dat jij een stageplaats of leer/werkplek biedt, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent, zodat leerlingen je weten te vinden. Op Stagemarkt.nl en Leerbanenmarkt.nl kun jij je aanbod invullen. Log in via de site van S-BB en controleer of de bedrijfsgegevens deze websites nog kloppen. Plaats een pakkende, uitnodigende tekst als omschrijving van je bedrijf. Vertel daarin ook hoe groot het bedrijf is, wat de voornaamste werkzaamheden zijn, beschrijf de sterke kanten van je bedrijf en wat je als stagiair of bbl’er kunt verwachten.

Ook je eigen website en social media bieden een uitgelezen kans om te laten weten dat je graag kennismaakt met een leerling en een inspirerende en leerzame stage- of leer/werkplek biedt. Zorg dat de tekst opvalt, het liefst al op je homepage. Op social media kun je laten zien wat je bedrijf doet en hoe leerlingen bij jou het vak kunnen leren. Hoe aantrekkelijker en verzorgder jouw website en social media hoe groter de kans dat een leerling voor jouw bedrijf kiest.