Vacature bestuursleden

Bestuursleden gezocht

Datum: 17 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 17 februari 2021
Door: Manon Jansen
Er zijn op dit moment binnen het bestuur van de sectie Agrarisch Loonwerk drie vacatures. De sectie bestaat uit een breed werkveld. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een bestuurslid die actief is in gewasbescherming, akkerbouw of bollenteelt. Ben jij degene die wij zoeken? Of ken je de juiste persoon voor deze functie? Dan horen we graag van jou!

Sectie Agrarisch Loonwerk
Het bestuur bestaat momenteel uit een voorzitter, een secretaris en negen bestuursleden waarvan één namens het Jongerenbestuur. Binnen de sectie Agrarisch Loonwerk informeren wij de sector tijdig over wijzigingen die plaatsvinden en proberen we wetgeving zodanig te beïnvloeden zodat de bedrijfsvoering niet negatief beïnvloed wordt. Dit doen we door in een vroeg stadium in gesprek te gaan met de overheid en andere partijen in het bedrijfsleven. Desgewenst brengen we onderwerpen onder de aandacht van de politiek.


De sectie bestaat momenteel uit een bestuur dat geheel door mannen wordt vorm gegeven. Voor een goede representatie van de sector en om meer diversiteit aan te brengen binnen het bestuur is het een pré wanneer een vrouwelijke kandidaat zich aanmeldt voor één van de vacatures.

Wat vragen wij van onze bestuursleden?

  • Kennis van de sector;
  • Toegang tot een netwerk;
  • Betrokkenheid bij collega’s;
  • Toekomstvisie en aandacht voor belangenbehartiging. We vragen van de bestuurders dat zij vanuit het sectorbelang denken en een lange termijn visie hierover hebben;
  • Zelfstandig en met anderen een mening of strategie vormen;
  • Voorbereiden en deelnemen aan bestuursvergaderingen en bestuurdersdagen.

Interesse?
Lijkt het jou een mooie uitdaging om samen met collega’s mede vorm te geven aan het te voeren sectorbeleid en oplossingen te verzinnen voor de problematiek die er speelt? Stuur dan een e-mail voor 10 maart naar Manon Jansen, Beleidsondersteuner Cumela via [email protected]. Wij nemen daarna graag contact met je op.