ATH

ATH-digitaal: een beurs bezoeken vanuit je luie stoel

Datum: 26 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 27 februari 2021
Door: Sil Biesbroek
De ATH-beurs vindt 10 en 11 maart digitaal plaats. De organisatie heeft het voor elkaar gekregen om als eerste grote werktuigenbeurs een virtueel evenement te organiseren. “Nadat we onze beurs in juni hebben moeten uitstellen vanwege corona was er tijd en capaciteit over om in de organisatie van een online beurs te duiken,” zegt beursmanager Willem Bierema hierover.

Afpellen en opbouwen
Bierema legt uit dat ze alles wat te maken heeft met een echte beurs hebben afgepeld en dit vervolgens online hebben opgebouwd. “Een bezoeker wil machines van zijn favoriete merk zien en wil op de hoogte gehouden worden van noviteiten.” Dit heeft ATH geprobeerd mogelijk te maken door richting de 250 merken te verbinden aan de online beurs en door verschillende Webinars te organiseren.

Om een beeld te scheppen van de online beurs geeft Bierema een voorbeeld: “Je kan alle specificaties van machines opzoeken en dan krijg je resultaten van modellen van verschillende merken die aan die specificaties voldoen.” Ze hebben speciaal voor de beurs een 3D beursterrein ontwikkelt: “Als je zoekt naar trekkers krijg je bij verschillende stands vlaggetjes te zien met trekker merken, waar je vervolgens op kan klikken.”

Gezelligheid
ATH probeert met de virtuele beurs ook de gezelligheid van een dagje uit te benaderen door op verschillende plekken op de site vrije interactie mogelijk te maken. Zo hebben ze FarmForum in het leven geroepen. Hier kunnen beursbezoekers zelf een onderwerp aansnijden waarover ze in gesprek willen met andere bezoekers en standhouders. Daarnaast maakte ze voor de beurs ook de rubriek ‘Bunders & Blunders’ aan. In deze rubriek kunnen mensen hun grappigste foto’s en blunders plaatsen. De inzenders met de meeste ‘mooiman’ likes ontvangen een prijs.

Cumela
Cumela organiseert beide beursdagen een webinar over loonwerken als neventak. Cumela vindt het belangrijk dat iedereen die in het loonwerk actief is in een gelijk speelveld  kan ondernemen. Verder is loonwerk een professioneel vak waarbij de juiste bedrijfsvoering hoort. Dit geldt natuurlijk voor leden maar ook voor niet-leden. Cumela organiseert daarom dit webinar voor boeren die ook actief zijn of actief willen zijn in het loonwerk.

Loonwerken als nieuwe neventak, let op je risico’s
Loonwerk is een mooi vak en wellicht ook wel een mooie neventak om er op je bedrijf naast te doen. De machines staan er inmiddels toch. Maar ondernemen is ook de risico’s van te voren proberen goed in te schatten. Geralde Bouw-Van de Bunt, adviseur Juridische Zaken en Marcel Elferink, teamleider verzekeringsadviseurs van Cumela vertellen je er alles over met aansprekende praktijkvoorbeelden.

Beide dagen van 17.30 – 18.00uur

Stand
Op hun digitale stand besteedt Cumela aandacht aan de conversieperiode voor (land)bouwvoertuigen. Vanaf 1 januari 2021 kunnen bestaande (land)bouwvoertuigen zonder keuring bij de RDW worden geregistreerd. Om je daarbij te helpen heeft Cumela op haar stand alle informatie over het registreren van voertuigen en alle bijbehorende regelgeving.

Na 10 en 11 maart blijft ATH digitaal jaarrond 24/7 te bezoeken. In november vindt de 2de live beursgang plaats. Met uitzondering van de livechat en stemmogelijkheden blijft het platform dus te bezoeken.

Het bezoeken van de beurs is gratis, maar registratie is wel verplicht. Dit kan via de de site https://athdigitaal.nl/