Vacature bestuur

Aankondiging bestuursleden

Datum: 10 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2023
Door: Manon Jansen
De sectie Grondverzet en Cultuurtechniek organiseerde op 20 april haar jaarlijkse ledenvergadering. Tijdens deze vergadering heeft de sectie afscheid genomen van bestuursleden Henk Bousema en Arjo Klok. Danielle van Dijk en Eelco Brouwer zijn verwelkomd als nieuwe bestuurders.

Hieronder stellen we twee nieuwe enthousiaste bestuursleden aan je voor.

Danielle van Dijk
Danielle van Dijk

Danielle van Dijk is 30 jaar en woont samen met haar vriend en twee kinderen een jongen (2,5 jaar) en een meisje (2 weken oud ) in Hoogland. In Hoogland is ook het bedrijf, Van Dijk Hoogland B.V., dat zij samen met haar vader en zusje runt gevestigd. Het is de bedoeling dat Danielle en haar zusje het bedrijf in de toekomst in gaan overnemen. Van Dijk Hoogland B.V. is in 1961 opgericht en bestaat inmiddels uit 25 vaste medewerkers die werkzaamheden uitvoeren in grondverzet, cultuurtechnische werken en agrarische loonwerk. De dagelijkse werkzaamheden van Danielle bestaan voornamelijk uit de planning, financiële administratie en calculatie/werkvoorbereiding.

Danielle is begonnen als bestuurslid binnen het jongerenbestuur van Cumela en was van daaruit afgevaardigd in de sectie Grondverzet en Cultuurtechniek. Danielle vindt het belangrijk  om de problematiek en uitdagingen die spelen in het werkveld aan de orde te stellen zodat de sector daar vroegtijdig op kan anticiperen. Daarnaast vind zij het belangrijk om de visie vanuit jongeren naar de sector kenbaar te maken zodat de sector interessant is en blijft voor jongeren.

Eelco Brouwer
Eelco Brouwer

Eelco Brouwer, 41 jaar, woont samen met zijn vrouw Minke en twee kinderen van 16 en 14 jaar in Eastermar. Deze zomer verwachten zij hun derde kindje, daar kijken zij ontzettend naar uit. Dagelijks is Eelco werkzaam in zijn bedrijf, Brouwer & Brouwer en Renkema grondwerken. Dit doet hij samen met zijn vader en Jouke. Dagelijks hebben zij 120 mensen op de planning staan.

Eelco is een echt mensenmens en krijgt er energie van om met een mooie Groningse en Friese club mensen samen te werken. Hij geeft aan: “We werken in een prachtige branche waar veel in te beleven is”. Eelco is opgegroeid op het Loonbedrijf dat zij vroeger aan huis hadden. Dat was een mooie tijd waar werknemers, vertegenwoordigers etc. aan de keukentafel zaten. Hij mist dat soms nog wel. Zijn jongensdroom is wel uitgekomen om het bedrijf over te nemen en daarmee verder te gaan. Van jongs af aan is hij een machineman. Dat gaat er niet weer uit.

Eelco verwacht dat hij met al zijn kennis en kunde een goede aanvulling kan geven aan de sectie Grondverzet Cultuurtechniek. Dat we al onze leden kunnen voorzien van de juiste informatie. Eelco geeft aan dat er de komende tijd veel staat te gebeuren op het gebied van verduurzaming in onze branche. Daar wil hij scherp op zijn en wil ervoor zorgen dat we elkaar scherp houden.