grens

Aangepaste regels voor grenspendelaars naar Duitsland

Datum: 21 november 2021
Laatst bijgewerkt: 25 november 2021
Door: Jacqueline Tuinenga
De strengere Duitse inreisregels gelden niet voor grenspendelaars. Zij mogen nog gewoon Duitsland in mits ze gevaccineerd of hersteld zijn. Wie dat niet is moet zich minimaal twee keer per week laten testen op corona.

Duitsland heeft per 21 november de regels voor reizigers uit Nederland aangescherpt vanwege de oplopende coronabesmettingen. Voor gewone reizigers geldt dat ze gevaccineerd, genezen of getest moeten zijn. Wie dat niet is moet minimaal vijf dagen in quarantaine.

Voor grenswerkers geldt een uitzondering op deze regels. Zij hoeven zich niet te registreren en ook niet in quarantaine. Wel geldt dus dat het verblijf niet langer dan 24 uur mag zijn. Daarnaast moet je een herstelbewijs of vaccinatiebewijs kunnen tonen. Dit is het 2G-beleid. Wie dat niet kan moet zich minimaal twee keer per week laten testen op Covid-19.

Bundesweit?

Tot 21 november waren voor heel Duitsland dezelfde coronaregels op basis van een noodverordening van toepassing. Omdat ook in (het grote) Duitsland de besmettingscijfers van Bundesland tot Bundesland nogal verschillen, is deze uniforme regeling mede door politieke druk weer van tafel; elk Bundesland mag zelf de regels bepalen. Kijk dus goed naar de regels van het te bezoeken en niet te vergeten, door te reizen Bundesland.