Teek

19 - 23 april: Week van de teek - Tekenspreekuur

Datum: 14 april 2021
Laatst bijgewerkt: 22 november 2022
Door:
De start van de lente is ook het begin van het tekenseizoen. Werken jouw werknemers in het groen? Of zijn ze graag in de natuur? Dan lopen zij een verhoogd risico op een tekenbeet. Controleren op teken blijft daarom belangrijk. Dit is de boodschap in de Week van de teek (19 – 23 april).

Uit onderzoek van Stigas blijkt dat werkenden in onze sector al veel weten over de risico's van teken. Zij zijn zich ervan bewust dat beschermende maatregelen en regelmatige controle, belangrijk zijn. Maar er is ook nog veel te winnen. Denk aan meer aandacht hebben voor duidelijke afspraken, het inschatten van risico's, het geven van voorlichtingen en het verstrekken van middelen die beschermen tegen teken.

Tekenspreekuur voor vragen over risico’s en preventie
Speciaal voor iedereen die in het groen werkt is er tijdens de Week van de teek tijdelijk het Tekenspreekuur. Deskundige in het voorkomen van tekenbeten Mirjam de Groot beantwoordt telefonisch je vragen over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Mirjam is preventieadviseur bij Stigas en gespecialiseerd in de arbeidsomstandigheden voor de groene sector en bos en natuur. Daarnaast is zij voorzitter van de Landelijke Groene Lyme Werkgroep (LGLW) en mede organisator van de Week van de teek.

Het Stigas Tekenspreekuur is van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april van 9:00 uur tot 10:00 uur. Bel Mirjam de Groot op 06 20 09 66 79.

Meer informatie? Kijk op: www.weekvandeteek.nl