Compost, akkerbouw

Per 1 juli eisen compost voor VVAK verhoogd

Datum: 1 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 1 juli 2020
Door: Maurice Steinbusch
De aangescherpte eisen rondom vervuiling in compost zijn vandaag, woensdag 1 juli, ingegaan. Wij wijzen je er nog even op, omdat de aanscherping in een drukke periode aangekondigd werd waardoor de kans groot is dat je er nog niet van op de hoogte bent.

Eind april is er een nieuwe nieuwe telershandleiding voor het seizoen 2020/2021 beschikbaar gekomen via Brancheorganisatie Akkerbouw. Via de handleiding werd bekend dat er een aanscherping zou komen aan de eisen voor compost. Het gaat dan om de hoeveelheid glas, steen en overige vreemde bestanddelen die de compost mag bevatten. Op 1 juli gaan deze eisen in, namelijk klasse A.  

Wij vragen je daarom nog eens goed na te kijken wat de eisen zijn wanneer je compost levert aan telers van aardappelen, suikerbieten, industriegroente, granen, zaden en peulvruchten of zetmeelaardappelen. Kijk daarvoor naar de samenstellingseisen in de VVAK telershandleiding 2020/2021, bladzijde 44. De samenstellingseisen op deze pagina zijn leidend ook al mocht de markt tussentijds de samenstelling van compostproducten veranderen. 

Bekijk de handleiding hier: