Haringvlietbrug

Haringvlietbrug weer open voor (land)bouwverkeer

Datum: 27 september 2022
Laatst bijgewerkt: 27 september 2022
Door: Hero Dijkema
De werkzaamheden aan de Haringvlietbrug zijn eerder klaar dan verwacht. De parallelweg is op dinsdag 27 september 2022 vanaf 20:00 uur weer open voor (land)bouwvoertuigen. De vaste passagetijden onder begeleiding vanaf Numansdorp en Willemstad komen daarmee te vervallen.

Sinds donderdagavond 1 september 2022 is de parallelweg van de Haringvlietbrug afgesloten geweest voor (land)bouwvoertuigen. Tijdens inspecties aan de brug door Rijkswaterstaat was er schade ontdekt aan de onderkant van de brug. Voor het herstel was nieuw materiaal nodig, dat niet direct beschikbaar was.

Cumela en LTO Noord namen direct contact op met Rijkswaterstaat, omdat de afsluiting midden in de oogstperiode viel. Op vrijdag 2 september kwam er al een oplossing. Het (land)bouwverkeer kon onder begeleiding op vaste tijden de Haringvlietbrug over de hoofdrijbaan passeren. Voor de (land)bouwvoertuigen waren er twee vaste opstellocaties; bij Numansdorp en Willemstad.

De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Het (land)bouwverkeer kan vanaf dinsdagavond 27 september 2022 de Haringvlietbrug weer continu passeren over de parallelbaan.