Brandstof

Meld problemen met kwaliteit van dieselolie

Datum: 17 december 2019
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2020
Er komen bij ons steeds meer meldingen binnen over problemen met de kwaliteit van dieselolie. Vooral problemen met het dichtslaan van filters wordt genoemd. Door het invullen van een korte enquête via een link in dit nieuwsbericht kun je deze problemen bij ons melden.

De problemen met de dieselolie spelen al vanaf voorjaar 2019. In het najaar zijn daar meerdere meldingen bijgekomen. Wij zouden graag via een korte enquête helder krijgen of het hier om incidentele of structurele problemen gaat en vooral ook wat de aard van de problemen is. De uitkomsten worden zo nodig gebruikt om een standpunt in te nemen richting de brandstofleveranciers.

Verbeterde brandstofspecificaties

Ook van NOVE, de brancheorganisatie van brandstoffenhandelaren, krijgen we de vraag of er in de cumelasector problemen met de dieselolie zijn en welke dat zijn. NOVE wil de klachten bundelen om zo mee te werken aan een verbeterde specificaties van de brandstofkwaliteit.

Wij vragen je dan ook om de enquête zo spoedig mogelijk in te vullen en uiterlijk maandag 16 december te reageren. De verstrekte informatie wordt vanzelfsprekend anoniem gehouden. Alvast dank voor je medewerking.