Corné Vinke

Column - Ik wil graag emotie zien

Datum: 19 november 2020
Laatst bijgewerkt: 27 november 2020
Er is een tijd van vóór de euro, en ná de euro. Vóór het IJzeren Gordijn en ná het IJzeren Gordijn. En zo is er ook een tijd van vóór Teams en ná Teams. En wat verlang ik terug naar de tijd van vóór Teams!

Digitaal vergaderen? Ik vind het een verschrikking. Ik wil graag emotie zien, ik wil gefronste wenkbrauwen zien, ik wil zien of er niet iemand het puntje van zijn tong zit af te bijten om iets te zeggen.

Rustig in de auto
En ja, het bespaart tijd om niet naar een vergadering te hoeven rijden, maar dat is nou juist wat ik zo mis! Ik geef toe, het is altijd haasten om op tijd in de auto te zitten. Het is altijd om half zeven het huis binnen rennen, douchen en eten tegelijk en dan snel de auto in. Maar weet je wat dan zo lekker is? Dat je dan een uur rustig in de auto kunt bellen. Niemand die op het erf staat te wachten of net je kantoor binnenloopt als je aan het bellen bent. En na afloop….. het is zo fijn om rond half twaalf vanuit het Cumela-kantoor een rustige autoweg op te draaien en dan een uur de tijd hebben om de dag te overdenken, om te peinzen, om te filosoferen en om ideeën te krijgen.

Menselijk contact
Onze sector moet het niet hebben van digitaal contact. Wij moeten menselijk contact hebben, elkaar in de ogen kunnen kijken, want wij moeten weten wat er bij onze opdrachtgevers leeft. Even zo belangrijk is het dat we kunnen zien waar we het over hebben en daar samen over kunnen praten, zodat we weer ideeën én oplossingen kunnen aandragen.   

Misschien is Teams handig om kort iets af te stemmen met elkaar, maar voor de rest? Was het maar weer van vóór Teams……