Verzekeringen - Brand

Voorkom onverzekerbaarheid

Datum: 10 december 2018
Laatst bijgewerkt: 31 januari 2020
De trend is duidelijk; te veel branden, te veel schade, te weinig preventie, te weinig premie. Wat kun je er als ondernemer zelf aan doen om de risico’s die je loopt te beheersen? Kijk met andere ogen naar je eigen bedrijf. Je risico’s zijn wel degelijk beheersbaar en verzekerbaar, mits je je zaakjes op orde hebt. Goed risicobeheer begint bij jezelf!

Preventie krijgt steeds meer aandacht en dat is een mooie ontwikkeling. Inspectiebedrijven krijgen niet alleen werk van de partijen die van origine de opdrachtgevers waren, de verzekeraars. Ook verzekerde bedrijven benaderen hen inmiddels rechtstreeks. Of dat bijzonder is? Nee, feitelijk niet. Het gaat immers om de continuïteit van de onderneming en de wetgeving regelt op dit gebied vrijwel niets. Uit het bovenstaande valt te concluderen dat inmiddels dus ook ondernemers zich meer en meer realiseren dat veiligheid begint bij echte preventie en dat preventie niet moet omdat verzekeraars het eisen, maar dat het daadwerkelijk iets kan opleveren, namelijk bedrijfscontinuïteit!

Preventietip bij de vervanging van asbestdaken: let op de (on)brandbaarheid van de vervangende isolerende beplating, zeker die boven de werkplaats.

Branden kunnen we nog niet helemaal voorkomen; we kunnen wel de kans op brand flink verminderen