NL leer door, leren, man

Profiteer van scholingsregeling ‘NL leert door’

Datum: 4 mei 2021
Laatst bijgewerkt: 4 mei 2021
Door: Marije van Beurden
Wat is de regeling 'NL leert door'? En welke kansen biedt het aan jou en je medewerkers? We zochten het uit. De resultaten vind je hier. Het is een populaire regeling, dus heb je interesse wacht dan niet te lang om stappen te zetten.

Regeling: NL leert door
"Een laagdrempelige regeling om mensen te stimuleren de bestaande kennis en/of vaardigheden te verbeteren", zo is deze regeling het beste kort samen te vatten. Het idee achter deze regeling is iedereen aantrekkelijk houden voor de arbeidsmarkt.

Voor wie is het bedoeld?
Iedereen tussen de 18 jaar en de pensioen gerechtige leeftijd kan gebruikmaken van de regeling NL leert door. Het maakt niet uit of je werkgever, werknemer of zzp’er bent; de regeling geldt voor iedereen

Hoe werkt het?
Opleiders krijgen subsidie waarmee ze kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen kunnen aanbieden. Denk aan een gratis cursus basis Excel, gevorderde cursus Excel, effectief communiceren op de werkvloer, basiscursus boekhouden of een cursus Duits. Zomaar enkele voorbeelden en er is een legio aan onderwerpen beschikbaar. Variërend van een onlinetraining van vier uur tot een complete cursus van vijftig uur voor het voeren van functioneringsgesprekken.

Denk aan een gratis cursus basis Excel, gevorderde cursus Excel, effectief communiceren op de werkvloer, basiscursus boekhouden of een cursus Duits

Via deze tool vind je makkelijk de opleiding die bij jou of je werknemer past: vindjeupdate.hoewerktnederland.nl/. Om een cursus of training te volgen hoef je niet meer te doen dan je kosteloos aanmelden bij een opleider die subsidie heeft gekregen.

Wat zijn de voorwaarden?
Je moet een kopie van een identiteitsbewijs uploaden en inschrijven bij NL leert door. Als je de training hebt gevolgd en de toets(en) hebt gemaakt, krijg je een certificaat.

Waar vind ik meer informatie?
Voor meer informatie over de ‘NL leert door’ subsidie kijk op:hoewerktnederland.nl/werknemen/leren-en-ontwikkelen

De komende tijd nemen wij van team onderwijs Cumela steeds een regeling onder de loep die jou en je medewerkers kan helpen de ontwikkelingen qua kennis, vaardigheden en ervaring op peil te houden. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar, ook in deze tijd!