ggi homepagina

Actuele vakkennis bij de hand

Datum: 10 november 2021
Laatst bijgewerkt: 15 november 2021
Door: Dick Klop
Hoe zit het ook alweer met de zuurgraad van de grond en wat bedoelen ze toch met beheermaatregelen om een tussenstadium in de successie vast te houden? De antwoorden zijn voor werkgevers en medewerkers te vinden in de e-learnings die specifiek voor de sector groen, grond en infrastructuur zijn ontwikkeld.

Als je vraagt waarom het werk in de sector zo mooi is, krijg je vaak het antwoord: er is geen dag hetzelfde. Prachtig, die afwisseling, maar het vraagt wel heel veel kennis en kunde om al die verschillende werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. De ontwikkelingen in het vakgebied gaan snel en regelmatig worden er nieuwe werkzaamheden opgepakt. Hoe zorg je ervoor dat je zelf, maar vooral ook de medewerkers bij blijven en hun vakkennis op peil houden en ook dat ze zich kunnen door ontwikkelen?  

Om te zorgen dat de inhoud van de beroepsopleidingen Groen, Grond en Infrastructuur aansluit bij de praktijk is er actueel en toegankelijk lesmateriaal ontwikkeld. In 2017 is de eerste e-learning over bodem, bemesting en teelt opgeleverd. Er zijn grote stappen gemaakt en voor alle beroepsgerichte vakken ligt er nu actueel lesmateriaal. Daar profiteren niet alleen de studenten van, want ook alle medewerkers in de sector kunnen er gebruik van maken!  

Vrij toegang 

Vanuit Colland is er geld beschikbaar gesteld waarmee alle ondernemers en medewerkers in de sector groen, grond en infrastructuur gratis gebruik kunnen maken van de e-learnings zoals die ook op scholen worden gebruikt. Daarmee heb je heel gemakkelijk de actuele vakkennis bij de hand.  

Je moet eenmalig een inlog aanvragen op de website ggi.agriholland.nl. Om die inlog te krijgen moet je wel werkzaam zijn bij een bedrijf dat werkzaam is in de sector groen, grond en infrastructuur. Daarom is er een korte vragenlijst die je moet invullen op de inlogsite en moet je een inlognaam en wachtwoord aanmaken. 

Alle ondernemers en medewerkers in de sector kunnen gratis gebruik maken van de e-learnings 

Thema’s 

Op de homepage ggi.agriholland.nl vind je e-learnings voor de volgende thema’s. 

  • Bodem, bemesting en teelt 
  • Houding en communicatie 
  • De mestketen 
  • Techniek en onderhoud 
  • Vakkundig, efficiënt en kostenbewust werken 
  • Inzet en bediening van machines 
  • Materialenkennis 
  • Veiligheid, regelgeving en milieu 
  • Bodem, water en landschap voor cultuurtechniek 
     

De e-learnings worden regelmatig aangepast en actueel gehouden. Het niveau is gericht op zelfstandig werkende medewerkers (mbo niveau 3), maar het bevat zeker ook materiaal voor het middenkader of beginnende medewerkers. Het gehele vakgebied van groen, grond en infrastructuur komt aan de orde. 

Gebruik 

Er zijn legio mogelijkheden om e-learnings in te zetten. Individueel om je kennis bij te spijkeren, een nieuwe medewerker in te werken, met een kleine groep een onderwerp bij de kop te pakken (toolbox), et cetera. In een volgend artikel geven we nog een aantal concrete voorbeelden. Nu eerst de inlog maar eens aanvragen en op zoek naar hoe het nu precies met een tussenfase in de successie zit (module 32, hoofdstuk 3: bodem, water en landschap). We zijn erg benieuwd wat je van de e-learnings vindt en reacties ([email protected]) zijn zeker welkom!