Docentenhandleiding e-learning mestgassen beschikbaar

25 februari 2015
CUMELA Nederland heeft voor de interactieve e-learning module mestgassen een docentenhandleiding ontwikkeld. De e-learning is gemaakt om alle leerlingen, werknemers en werkgevers in de agrarische sectoren zo goed mogelijk te informeren over de gevaren van mestgassen. De module met de handleiding is te vinden op de website www.mestgassen.nl.

Sinds de website in november 2014 is gelanceerd hebben al bijna 12.000 mensen de e-learning bezocht. Naast werkgevers en werknemers hebben ook veel scholieren gebruikt gemaakt van de interactieve e-learning. Om de e-learning module mestgassen goed klassikaal te kunnen behandelen is deze docentenhandleiding ontwikkeld met tips en adviezen. Als alle onderwerpen opeenvolgend worden doorlopen duurt deze e-learning module maximaal 60 minuten.

Deze e-learning kan samen met de arboatalogus in het onderwijs behandeld worden. De module is ook goed bruikbaar bij het onderdeel ‘besloten ruimten’ van Basisveiligheid VCA.

Veiligheid in de cumelasector
Sociale partners in de cumelasector hebben veilig werken hoog op de agenda staan. In samenwerking met Stigas, het preventie-instituut binnen de agrarische sector, wordt veel voorlichtings- en informatiemateriaal ontwikkeld. Ervaring leert dat de kennis van risico’s er vaak wel is, echter bij het handelen in noodsituaties wordt teruggevallen op de primaire reactie om direct hulp te bieden, zonder eerst aan de eigen veiligheid te denken. Door veiligheid een prominente plaats te geven binnen de beroepsopleidingen hopen de sociale partners het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Auteur: Marijke Dorresteijn