Mest zonder VDM vervoeren? Niet doen!

9 april 2019
Heeft u de afgelopen dagen de flyer ‘niet doen!' ontvangen? In deze flyer van CUMELA Nederland en TLN worden ondernemers opgeroepen om nooit zonder Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen (VDM) mest te transporteren. Bij elk mesttransport vult u een VDM in, heeft u deze bij u tijdens het transport en een stuurt u de gegevens daarvan digitaal naar RVO. Samen zorgen we ervoor dat de sector de reputatie krijgt die zij verdient.

In de bijlage van dit bericht vindt u de flyer 'niet doen!'. De NVWA stuurde onlangs dezelfde groep ondernemers al een brief met enkele aandachtspunten voor het gebruik van het VDM. Klik hier om deze brief te lezen.

Eerlijke mestketen
Onze samenleving rekent op gezonde voeding, geproduceerd op een duurzame manier waarbij rekening wordt gehouden met mens, dier en omgeving. Belangrijk onderdeel daarbij is het zorgvuldig omgaan met mest. Als sector werken CUMELA Nederland, LTO Nederland, POV, TLN en Rabobank aan een transparante mestketen waar alle schakels van veehouder en mesttransporteur tot akkerbouwer en mestverwerker hun verantwoordelijkheid nemen en werken aan een positief imago.

Meer informatie
Op de website van de RVO vindt u informatie over de wettelijke voorschriften rondom het VDM.
In dit artikel van de week van CUMELA Nederland leest u alles over de Nieuwe regels voor wegen mesttransport.
Heeft u nog vragen? Neem contact op met de Ondernemerslijn via tel: 033 - 247 49 99 per e-mail ondernemerslijn@cumela.nl.
 

Auteur: Hans Verkerk

Downloads