(Junior) Medewerker Communicatie

28 november 2018
CUMELA Nederland in Nijkerk is de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra. Een sector met ruim 3.000 ondernemingen en 30.000 medewerkers. Binnen de CUMELA-organisatie zijn 90 medewerkers werkzaam: nuchtere, praktisch ingestelde collega’s die de belangen van onze leden optimaal behartigen. Voor het team Communicatie zijn we op zoek naar een (Junior) Medewerker Communicatie.
De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie: van het maken van persberichten, het twitteren van nieuwsfeiten tot het uitvoeren van een marketingcommunicatieplan voor het onderdeel CUMELA Verzekeringen.
 
Wat ga je doen?
Je bent in eerste instantie verantwoordelijk voor de volledige communicatie van CUMELA Verzekeringen. CUMELA Verzekeringen is een dochteronderneming van CUMELA Nederland en richt zich hoofdzakelijk op het verzekeren van ondernemingen in de cumelasector.
 
De werkzaamheden variëren van het mede opstellen en uitvoeren van het marketing communicatiebeleid tot het samen met de andere collega’s organiseren van beursdeelname. Je bent echter ook bezig met het schrijven of laten schrijven van artikelen en het maken van berichten voor Facebook, Twitter of onze nieuwsbrief. Daarnaast ben je samen met de andere collega’s actief voor de hele CUMELA organisatie.
 
Wat verwachten we van jou?
Je bent een gedreven communicatiespecialist met een brede belangstelling. Het is een pré als je iets weet van de cumelasector of van verzekeringen. Bij voorkeur heb je een opleiding op het gebied van (marketing) communicatie afgerond.
 
We zoeken een jonge en verfrissende duizendpoot die thuis is op alle terreinen van communicatie. We horen graag wat jou uniek maakt en hoe je ons communicatieteam verder vooruit kunt helpen. Binnen het team verdelen we het werk, waarbij we ieders specialiteiten benutten.
 
Verder verwachten we van je dat je:
  • Liefst enkele jaren ervaring hebt op het gebied van (marketing)-communicatie of over (bewezen) talent hiervoor beschikt;
  • Op hbo-werk- en -denkniveau kunt opereren;
  • Een aanpakker bent en proactief handelt;
  • Een goed taalgevoel hebt, zodat teksten schrijven en redigeren geen probleem voor je is;
  • Goed kunt functioneren in een team en je je snel kunt aanpassen aan verschillende soorten werkzaamheden;
  • Thuis bent in nieuwe media;
  • Communicatiebeleid naar de praktijk kunt vertalen en met goede voorstellen komt over te kiezen media, uit te dragen boodschap. Je bent hierin creatief;
  • Affiniteit hebt met de groen, grond en infrasector en dat je je kunt inleven in de doelgroepen;
  • Het bij piekdrukte geen probleem vindt om wat langer door te werken totdat je werk af is.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een interessante werkplek in een team van betrokken collega’s. De werksfeer is open en collegiaal. De organisatiecultuur is informeel, praktisch, nuchter en resultaatgericht, ten dienste van onze leden. CUMELA biedt naast een passend maandsalaris ook uitstekende arbeidsvoorwaarden. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 
Meer informatie?
Toon van der Stok, hoofdredacteur, kan je via tvdstok@cumela.nl of 06-22529802 meer informatie geven over de functie en de achtergronden.
 
Informatie over de cumelasector vind je op www.cumela.nl.
Auteur: Marijke Dorresteijn