Herdruk van CROW publicatie 400

13 september 2017
Afgelopen periode is geconstateerd dat er te veel onvolkomenheden zijn opgenomen in de nieuwe CROW-publicatie 400 ‘Werken in en met verontreinigde bodem’, waardoor CROW het besluit heeft genomen om zorg te dragen voor een herdruk van deze publicatie. ‘Aankomende periode gaat het CROW met een comité van deskundigen aan de slag om alle onvolkomenheden aan te passen in de publicatie, zodat een correcte publicatie kan worden aangeboden aan de markt. Wij adviseren u dan ook deze herdruk af te wachten en nu nog niet de CROW-publicatie 400 ‘Werken in en met verontreinigde bodem’ te bestellen.

De herdruk van CROW-publicatie 400 ‘Werken in en met verontreinigde bodem’ is beschikbaar vanaf 1 januari 2018. Wanneer u de publicatie reeds heeft aangeschaft, ontvangt u van CROW medio januari gratis de herdruk. De aangepaste online uitgave is dan ook te vinden in de Online Kennismodule Werken in en met verontreinigde bodem. De oude rekentool wordt vervangen door de nieuwe kennismodule Bepaling veiligheidsklasse die ook per 1 januari 2018 beschikbaar is.

Overgangstermijn
De overgangstermijn wordt met een half jaar verlengd. CROW-publicatie 400 wordt per 1 januari 2019 van kracht.

Examen DLP-R
Ook de start voor het afnemen van examens DLP-R wordt uitgesteld met twee maanden. Vanaf 1 januari 2018 worden de eerste examens afgenomen door CROW.

Excuses
CROW biedt haar welgemeende excuses aan voor de gang van zaken rondom de nieuwe CROW-publicatie 400 ‘Werken in en met verontreinigde bodem’. Zij hopen dat u zult begrijpen dat CROW zelf ook allerminst blij is met de geconstateerde onvolkomenheden en CROW gaat er alles aan doen om een correcte herdruk van de publicatie op te leveren. Voor meer informatie gaat u naar: www.crow.nl/werken-in-en-met-verontreinigde-bodem  . Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met de klantenservice: klantenservice@crow.nl of bel naar: (0318) 69 53 15.

Auteur: Richard Wolting
Bron: CROW