Cursus ‘optimale vitaliteit en kwaliteit van de grasmat’

11 januari 2016
Gras is een zeer geschikte ondergrond om op te sporten. De ontwikkelingen om deze natuurlijke grasmat steeds beter te maken, op een zo duurzaam en efficiënt mogelijke manier, gaan hard. Cumela-ondernemers ervaren dat dagelijks. De cursus 'Optimale vitaliteit en kwaliteit van de grasmat' speelt op deze ontwikkelingen in.

In maart 2016 start HAS Kennistransfer met de cursus ‘Optimale vitaliteit en kwaliteit van de grasmat’! Deze compacte cursus, die ze ontwikkeld hebben samen met de Branche Vereniging Sport en Cultuurtechniek, van 4 dagen is onderdeel van de opleiding Expert Natuurgras en is nu ook los te volgen.

Tijdens de cursusdagen staat een verdieping van kennis en inzicht centraal. De actualiteit en de vertaling naar de eigen praktijk vormen daarbij de leidraad. De volgende onderwerpen komen uitvoerig aan bod: 

Een optimale grasmat              

  • Het gras onder de loep
  • Beheer van de grasmat

Een duurzame groeiplaats      

  • Opfrissen van de kennis over plantengroei, toplaag, bodem en water
  • De groeiplaats nader bekeken
  • Groeiplaats en speelvloer verbetering

De actuele ontwikkelingen rondom efficiënt, duurzaam en chemievrij beheer lopen als een rode draad door de cursus. Daarnaast is tijdens de cursus ruimte voor discussie met uw collega’s uit het werkveld, dit zorgt voor nieuwe ideeën en een verfrissende kijk op uw werk als beheerder!

Voor meer informatie over de cursus en om u aan melden verwijzen wij u graag naar de link aan de rechterzijde van deze pagina.

Auteur: Jan van der Leij