Geslaagde Machinistenkampioenschappen Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

15 mei 2018
Op zaterdag 21 april jl. vonden de machinistenkampioenschappen Alblasserwaard-Vijfheerenlanden plaats. Het was een hele zonnige dag met veel fanatieke deelnemers en geïnteresseerde bezoekers. De organisatie heeft de jeugd deze dag kunnen enthousiasmeren voor het mooie werk in de groen-, grond en infrasector.
De wedstrijden waren onderverdeeld in drie categorieën deelnemers. De beroepsmachinisten van 18 jaar en ouder, de leerling machinisten en een speciale categorie voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar. In tien verschillende spelonderdelen hebben de deelnemers hun vaardigheden laten zien. Tot het einde van de dag bleef het spannend wie de winnaar zou worden. Uiteindelijk was Arjo van Kekem van Aannemersbedrijf H. Mulder winnaar in de categorie beroepsmachinisten. De jeugdcompetitie werd gewonnen door Jacob-Pieter Smits en Roel Swinkels (student SOMA college) werd de winnaar de van de scholencompetitie. Dankzij de vele sponsoren konden heel veel deelnemers met mooie prijzen huiswaarts keren.

Op www.machinistenkampioenschap.nl leest u meer over de prijswinnaars, deelnemende scholen en sponsors. Natuurlijk vindt u hier ook een uitgebreid fotoverslag.

Organisatie
De organisatie van dit evenement bestaat uit cumelaondernemers en medewerkers van Loon- en verhuurbedrijf W.H. de Kreij, De Kuiper Infrabouw, Korevaar B.V. en CUMELA Nederland. Het spelteam bestaat uit zeven werknemers van de drie verschillende cumelabedrijven. Elke editie weet dit team weer nieuwe spellen te bedenken waarmee de machinisten hun behendigheid met een graafmachine kunnen tonen.

Klik op de foto voor een uitgebreid fotoverslag.
 

Auteur: Marijke Dorresteijn