Lading zekeren

Een eerste vereiste voor veilig vervoer

Voor veilig transport is het belangrijk dat uw lading goed gezekerd is. En veiligheid is belangrijk voor u en uw medeweggebruikers. Het goed stuwen en verankeren van lading helpt daarnaast om schade aan de lading te voorkomen. En dat scheelt weer in de kosten. In deze cursus leert u specifieke cumela-ladingen te zekeren, zoals mobiele kranen, tractoren en grondverzet- of bouwmateriaal.

Inhoud

Tijdens de cursus gaan we in op de relevante wet- en regelgeving en zoomen we in op de verantwoordelijkheid van de chauffeur. Verder behandelen we het juiste gebruik van spanbanden, kettingen en blokken en maken we kennis met alle krachten die van invloed zijn op de lading. Zo leren we de risico’s van verkeerd laden en zekeren in te schatten en aan te pakken. 

Details

Doelgroep: 
medewerkerschauffeurs / machinisten
Nascholing: Theorie code 95
Bijzonderheden: 

Kan ook op locatie worden georganiseerd. Daarvoor geldt een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Klik hier voor een offerte op maat.

Deze cursus kan meetellen voor 7 uur nascholing (theorie) voor het behoud van uw Code 95. De extra kosten voor registratie van de punten voor code 95 bedragen ca. € 25,00 euro per deelnemer.

Locatie en data

PlaatsBegindatumTijdsduurPrijs
BERGEN OP ZOOM3 maart 20181 dag€ 165,00
ETTEN-LEUR30 maart 20181 dag€ 150,00
Nog te bepalenopen inschrijving1 dag€ 160,00