Acquisitie kun je leren!

Opdrachten verwerven, hoe doe je dat? 

Een groot deel van de projecten worden enkelvoudig of via onderhandse aanbestedingen verkregen. Dit kan een hoofdaannemer, een instelling of een overheid zijn. Dus wilt u graag dat uw potentiële opdrachtgevers weten dat u en uw bedrijf bestaan en welke werken u uit kunt voeren. Om dat te bereiken moet u acquisitie plegen. 

Inhoud

De training beslaat twee dagen en wordt verzorgd door Lambertus Vogelzang van Motivaxion en Jan van der Leij.

Op de eerste dag kijken we naar de basisbeginselen van acquisitie: wat verstaan we eronder en welke kwaliteiten horen daar bij voor de acquisiteur? U presenteert uw eigen bedrijf en analyseert uw huidige en toekomstige klantenbestand. Verder behandelen we het benaderen en omgaan met verschillende typen klanten en bespreken en oefenen we het acquisitiegesprek.

Op de tweede dag gaan we dieper in op het nut, het belang en de aanpak van goed netwerken en acquireren - in het bijzonder bij de overheid. Verder verdiepen en verankeren we onze acquisitie-vaardigheden aan de hand van eigen ingebrachte praktijksituaties.

De training wordt verzorgd door:

Lambertus Vogelzang van Motivaxion. 
Lambertus Vogelzang is een zelfstandig trainer, coach en adviseur op het gebied van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling in de groene ruimte. Zijn opdrachtgevers zijn bedrijven, coöperaties, organisaties en individuen in Nederland en ook in het buitenland. Het mooie aan werk in de cumelasector vindt hij: “hard werkende en gedreven doeners waarbij ruimte is voor het verder ontwikkelen van inzichten en vaardigheden in het omgaan met elkaar binnen het bedrijf en ook richting klanten”. 

Jan van der Leij, CUMELA Nederland (gastdocent dag twee)
De functies die Jan vervulde (bij een gemeente, in de aannemerij, een adviesbureau en bij CUMELA Nederland) hebben er aan bijgedragen dat Jan in de loop van de jaren ruime ervaring heeft opgebouwd op het gebied van projectverwerving. Een ervaring die een gezonde mix is tussen technische kennis, vaardigheden in het communiceren met groepen, het geven van adviezen en leidinggeven. 

Leergierig geworden? Meld je aan!

Details

Doelgroep: 
ondernemersbedrijfsopvolgersleidinggevendenuitvoerders
Voorkennis: MBO+ werk- en denkniveau; ervaring in projectverwerving is aan te bevelen.
Bijzonderheden: 

Bij de cursusprijs is het lesmateriaal en lunch op beide dagen inbegrepen.

Locatie en data

PlaatsBegindatumTijdsduurPrijs
Nijkerk17 januari 20191,5 dag€ 425,00
Regionaalopen inschrijving1,5 dag€ 425,00