Motorkettingzaag: zaagtechnieken

Verdieping in het gebruik 

Bij het omgaan met de motorkettingzaag zijn er verschillende niveau's en technieken waarin u zich kunt bekwamen en specialiseren. U weet al hoe u veilig met een kettingzaag om kunt gaan, en hoe u uw materiaal kunt onderhouden. Nu is het tijd voor meer verdieping.

Basistraining kettingzagen, velling of werken met stormhout; u vindt hier de cursussen waar u deze technieken kunt leren beheersen.

Inhoud

Kies uit één van de onderstaande beschrijvingen welke training bij uw werkzaamheden en ervaring past. 

Basistraining kettingzagen:
Deze training is speciaal bedoeld voor diegene die de basis in het gebruik van de motorzaag willen beheersen. In deze training ontwikkelt u zich op zeer praktijkgerichte wijze in het veilig en professioneel om kunnen gaan met de motorzaag. U leert volgens de Europese richtlijnen de basis in het motorzaagonderhoud en het korten van hout. Daarnaast leert u eenvoudige rechtopstaande bomen te vellen en uit te snoeien. De zaagwerkzaamheden omvatten het veilig en ergonomisch korten van liggend hout en het uitvoeren van een eenvoudige velling. Dit betekent het vellen van kleine (diameter 15 tot 25 cm), min of meer rechtopstaande, bomen en het uitsnoeien van deze bomen.

Velling:
Het vellen van een boom is een vak! U heeft al een basiskennis van de motorkettingzaag en wilt hiermee verder. Het vellen van bomen is de volgende stap. In deze training leert u hoe u gecontroleerd en veilig bomen, tot een diameter van circa 50 cm, kunt vellen.
Wat zijn de gevaren? Welke veltechniek kan ik het beste toepassen? Allemaal vragen waarop u na deze training zelf een antwoord kunt geven; ook bent u in staat de meeste bomen veilig te vellen.

Stormhout, werken onder spanning:
Houtspanning is een bekend risico bij motorkettingzagen. Voor het veilig vellen van bomen is het cruciaal dit risico van houtspanning goed in te schatten en te vermijden. Tijdens een eendaagse training bij leert u beoordelen of bomen kunnen opscheuren, takken kunnen wegzwiepen of de kettingzaag / motorzaag kan klemmen. Toepassing van speciale technieken in motorkettingzagen helpt u hier veilig mee omgaan. Voorwaarde voor deelname aan deze cursus is het bezit van het basiscertificaat.

 

 

 

Details

Doelgroep: 
ondernemersmedewerkers
Voorkennis: Kennis van veiligheid rondom motorkettingzaag

Locatie en data

PlaatsBegindatumDuurPrijs
Hout onder spanning - Arnhem3 februari 20201 dag€ 285,00
APELDOORN5 februari 20203 dagen€ 555,00
ARNHEM11 februari 20203 dagen€ 545,00
ARNHEM18 februari 20204 dagen€ 780,00
APELDOORN21 februari 20201 dag€ 240,00
ARNHEM3 maart 20203 dagen€ 545,00
Nog te bepalenopen inschrijving1 dag€ 285,00