Partner in ruwvoer

Onderscheidend door specialisatie

Een hogere productie van ruwvoer én een beter verdienmodel. Dat is wat u bereikt met de kennis die u in dit unieke leer- en werktraject krijgt aangereikt. Vijf deskundigen behandelen in vijf dagdelen hun specialisme op vijf locaties. Tussen die modules door gaat u meteen aan de slag met de opgedane kennis en de nieuwgeleerde vaardigheden. 

Inhoud

In vijf modules wordt het hele proces van de productie tot en met de opslag behandeld: 

Bodemkunde 
Docent: John Holleman, adviseur bodemkunde CUMELA Nederland
John is een enthousiaste adviseur die zijn bodemkennis voorziet van een marketingsausje. Bodemkennis is één ding, hoe breng je dat over op je klant?  
Locatie: Melkveebedrijf Zandman Beerze

Kringloopwijzer
Docent: Sjon de Leeuw, adviseur mineralenmanagement en veevoeding bij PPO-Agro Advies.
Sjon zal het belang van goed mineralenbeheer uit leggen. Daarbij komt natuurlijk de kringloopwijzer aan de orde.
Locatie: Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper Giessenburg

Product (kennis ruwvoer) en klant  
Docent: Henk van Veldhuizen, melkveehouder te Wapse.
Henk weet als geen ander hoe je goed kuilvoer maakt en waarom dat zo belangrijk is voor de koe. Welke invloed heeft een beetje grond in de graskuil op de melkproductie? Waarom is het inkuilproces zo belangrijk?
Locatie: Aeres Praktijkcentrum Dronten 

Teeltsystemen en bewerkingen
Docent: Zwier van de Vegte, Manager Melkveeproefbedrijf De Marke
Zwier is een autoriteit op het gebied van grasland, bodemvruchtbaarheid en -beheer, bemesting en duurzame landbouw. Maisteelt staat centraal in deze bijeenkomst.
Locatie: PRC De Marke Hengelo(GLD)

Verdienmodel 
Docent André de Swart, adviseur bedrijfskundige zaken CUMELA Nederland
André is een praktisch ingestelde rekenaar die je aan het denken zet: "Hoe zorg ik dat er onder de streep een redelijke vergoeding over blijft?"
Locatie: Melkveebedrijf Hakkert Tricht

Op alle locaties nemen we ruim de tijd voor een rondleiding op het bedrijf en een gesprek met de ondernemer. We beginnen halverwege de middag en stoppen vroeg in de avond. Natuurlijk zorgen we tussendoor voor een goed bord eten. 
De cursus staat onder de enthousiaste leiding van Alfons van de Belt. Met zijn kritische vragen en bondige samenvattingen weet hij zowel de cursisten als de docenten aan het denken te zetten. Wellicht kent u hem ook als docent van Bedrijfsleer 1 en 2.

 

Details

Doelgroep: 
ondernemersmedewerkersbedrijfsopvolgersleidinggevenden
Voorkennis: Meerdere jaren ervaring in teelt en/of winning van ruwvoer is wenselijk

Locatie en data

PlaatsBegindatumTijdsduurPrijs
DIVERSopen inschrijving5 dagen€ 1050,00