Partner van de boer en de koe als klant

10 november 2017
Het gras en de mais zit in de bult. De boer betaalt (de factuur) maar de koe bepaalt (de winst). Weet u voor hoeveel euro aan omzet er feitelijk onder het kuilplastic ligt en welke invloed u daar op heeft?

Met het werk dat u in het zomerseizoen uitvoert heeft u grote invloed op het welzijn van de melkkoe tijdens de stalperiode, daarmee op de melkproductie en op het inkomen van de boer, uw klant. Het CUMELA Cursuscentrum biedt twee cursussen aan op het gebied van ruwvoerwinning.

Partner in ruwvoer
Deze kent u misschien al: Partner in ruwvoer. Een vijfdaagse cursus met vijf thema's, vijf gespecialiseerde docenten en op vijf interessante locaties. Met deze cursus leert hoe u een nog betere gesprekspartner wordt van de melkveehouder. Op het gebied van mineralenmanagement, bodemkunde, ruwvoerkennis en hoe u er ook nog een boterham aan kunt verdienen. Deze cursus wordt bijzonder goed gewaardeerd door de deelnemers. Meer informatie en de aanmeldknop (wel even inloggen) vindt u op de cursuspagina 'Partner in ruwvoer'.

Bedrijfstraining ruwvoer
Dit is een nieuwe training die mede ontstaan is vanuit de cursus Partner in ruwvoer. Deelnemers aan de Partnercursus gaven aan het bijzonder nuttig te vinden om de winning van ruwvoer als cursus aan de medewerkers (de inkuilploeg) aan te bieden. Als u weet wat belangrijk is om het welzijn en de gezondheid (en daarmee de melkproductie) van de koe optimaal te maken, kunt u daar tijdens de ruwvoerwinning al rekening mee houden. Na het volgen van deze cursus weet u welke invloed u tijdens het maaien, harken, hakselen en vastrijden hebt op de uiteindelijke melkproductie. De koe is je klant! Meer informatie over de incompanytraining en de aanmeldknop (wel even inloggen) vindt u op de cursuspagina 'Bedrijfstraining ruwvoer'.

 

Auteur: Theo Felten